Ana SayfaEkonomiMarket Alışverişlerine Kredi Kartına Taksit Geliyor

Market Alışverişlerine Kredi Kartına Taksit Geliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Piyasanın canlandırılmasına yönelik birçok çalışmanın yürütüldüğü son günlerde hükümet yeni düzenlemeler getirmeye devam ediyor. Önce esnafın yükleri hafifletildi, daha sonra KOSGEB’den devlet destekleri geldi.

Çalışanların ve esnaf kesiminin yüzü gülerken bu sefer iç piyasanın canlandırılması için tüketicilere alım kolaylığı sağlanması amaçlanıyor. Bakan Tüfenkci’nin yaptığı açıklamalar neticesinde bazı ürünler için kredi kartıyla yapılan alışverişler için taksit imkanı getiriliyor.

Market alışverişlerine kredi kartına taksit imkanı sağlayan yeni düzenlemeyle birlikte 3 taksitlik bir alışveriş  imkanı sağlanıyor. Yapılan çalışmayla birlikte cari açığa yol açmayacak hem de iç piyasayı rahatlatacak bir düzenleme gerçekleştiriliyor. Bakan Tüfenkci’nin yerli ürünlerin teşviki için de önemli bir durum olduğu söylenebilir. İthalat ve cari açığı arttırmayacak bir şekilde yapılması planlanan düzenleme ile kredi kartı ile bazı ürünlerin alımında taksit sayısı arttırılıyor.

Son çalışmaların yapıldığı düzenleme, daha önce kredi kartıyla yapılmış alışverişler için de çeşitli düzenlemeler yapılmıştı. Daha öncesi için kaldırılan market alışverişi taksitlendirmesi tekrar 3 aylık taksitler şeklinde geri gelmektedir.

Mobilya ve beyaz eşya için de yerli üretim noktasında bu sayının arttırılması hedefleniyor.

Aynı zamanda lisanslı depoculuk konusunda da çalışmalar yürütülmeye devam edilmektedir. Tarımsal ürünler konusunda da ekonominin canlandırılmasına yönelik birçok çalışma da düzenlenmeye devam edilmektedir. Ürünleri üretilmesinden sonraki adımınsa ürünlerin satışının da gerçekleştirilerek paraya çevrilmesi gerektiği hususları hedeflenmektedir. Ayrıca çeşitli tarım ürünlerinin de yatırım araçları gibi borsa da işlem görmesi hedefleniyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.