Ana SayfaEkonomiAnnelere Her Ay 823 Lira

Annelere Her Ay 823 Lira

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hükümetin torba yasa ile birlikte birçok düzenleme getirdiği sosyal haklar sürmeye devam ediyor. Anneleri de kapsayan yasa, annelere her ay 823 lira verilmesini ön görüyor.

Annelerin yarım gün çalışıp tam maaş almaları için devlet katkısı 823 olacak. Anne veya baba farketmeksizin, birisi çocukları okula gidene kadar yarım gün çalışabiliyor. Detayları belirlenmeye başlanan yarım gün mesai için devlet desteği 823 lirayı buluyor. Yeni çıkarılan yasa kapsamında kadınların doğum yapmaları halinde annelik izni sonrasında birinci doğum için 2 ay, ikincisi içinse 4 aylık bir süre zarfı boyunca yarım gün çalışıp tam maaş almaları sağlanacak.

Sonraki doğumlar içinse bu süre 6 aya çıkarılmaktadır.

Engelli çocuğu bulunanlar içinse bu sürenin 12 ay olması şeklinde uygulamalar gerçekleştirilecek. Bu izin hakkı için sadece doğum yapan kişiler değil, 3 yaşına kadar evlat edinimi sağlayan kişiler de yararlanabilecek.

Bu hakkın tanındığı kişiler aynı zamanda işçi anneler ve özel sektör çalışanları için de geçerli sayılmaktadır. Yalnız bir istisna var ki bu yasadan faydalanacak kişiler süt izninden faydalanamıyor.

Kadın isterse aynı zamanda 45 saatlik haftalık çalışma süresini ikiye de bölebilir. Memurlarla işçi annelerin farkıysa, yarım günlük maaşı işveren sağlıyorken kalanını ise işsizlik fonunun verecek olmasıdır. Yine kişilerin kullanabileceği izinler her gün kullanılabileceği gibi haftanın belirli günleri de çalışılabiliyor. Kadın işçiler içinse bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar; son üç yıl için en az 600 günlük prim yatmış olma şartı, haftalık çalışma süresinin yarısı kadar fiilen çalışmış olma, analık izninin bitiminden sonra 30 gün içerisinde ilgili kuruma başvuru gerçekleştirilmesidir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.