Ana SayfaEkonomiZiraat Bankası'ndan Üreticilere Yeniden Yapılandırma Desteği!

Ziraat Bankası’ndan Üreticilere Yeniden Yapılandırma Desteği!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye sel, deprem, yıldırım ve heyelan gibi birçok doğal afetin odak noktasıdır. Hal böyle olunca Türkiye’de yaşayan birçok insan doğal afetlerin vermiş olduğu zararlardan dolayı ekonomik olarak sıkıntılarla karşılaşabiliyor.

Özellikle üreticinin büyük zararlar görmesine sebep olan bu durum için devlet desteği sürmektedir. Esnafların da bu konuda birçok destek aldığı söylenebilir. Ziraat Bankası da üretici için yeni destekler hazırlıyor. Ziraat Bankası’ndan üreticilere destek geliyor.

Doğal afetlerden zarar gören üreticilerin kullandığı düşük faizli kredilere yeniden yapılandırma imkanı geliyor. Gelen yapılandırmayla birlikte, düşük faizli krediler için ilk yız %3’lük, sonraki yıllardaysa cazip faiz uygulanması planlanıyor. Bu cazip faiz oranlarıyla birlikte Ziraat Bankası, 5 yıla varan yeniden yapılandırma imkanı sağlıyor.

Bankanın yaptığı yazılı açıklamanın doğrultusunda, tarım sektörünün oldukça hassas olan yapısı ve dış etkenlerden kolayca zarar görmesi sebebiyle, iklim şartlarından kötü etkilenen üreticiler için çözüm yolları oluşturuluyor.

Doğal afetler ve olumsuz dış etkenler sebebiyle verim elde edemeyen üreticiler, ödemelerini de vadesinde gerçekleştiremiyor.

Üreticilerin faaliyetlerine daha uygun koşullarda devam etmesi ve ödemelerini rahatlıkla gerçekleştirebilmesi için 31 Aralık 2016’ya kadar Türkiye sınırları içerisinde meydana gelen çeşitli afetler sebebiyle tarlaları, ürünleri ve tesisleri en az %30 zarar gören sisteme kayıtlı çiftçilerin, kullanmış olduğu krediler için %3 faiz uygulanarak bir yıl ertelenmesi sağlanmıştı. Sağlanan bu kredi, Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından verilen düşük faizli (sübvassiyonlu) kredilerdi.

Bu sefer farklı bir uygulama düzenlenmesi planlanan destek için ilk yıl %3 faiz oranı, sonraki yıllardaysa daha uygun koşullarda 5 yıla varan yeniden yapılandırmalar düşünülüyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.