Ana SayfaEkonomiÇalışan Annelere Devlet 823 TL Destek Verecek!

Çalışan Annelere Devlet 823 TL Destek Verecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çalışan Anneler Artık Tam Maaş Alacak

Alınan yeni bir kararla yeni doğum yapan anneler artık istekleri doğrultusunda yarım gün çalışabilecekler. Doğum yapan anne çalışmak isterse yarım gün çalışmasına rağmen tam maaş alacak, maaşında herhangi bir kesinti yapılmayacak. Buna ek olarak annenin sigorta primi de eksik değil normal ücretten yatırılacak. Böylece anneler mağdur edilmeyecek, ancak alınan bu kararın birçok kuralı bulunuyor.

Her anne bu karardan belli bir süre boyunca faydalanabiliyor. İlk kez doğum yapan bir anne 2 ay, ikinci kez doğum yapan anne 4 ay, 3 ve daha fazla doğum yapan anne ise 6 ay boyunca yarı zamanlı çalışarak tam maaş alabilecek. Engelli bir bebek dünyaya getiren anneler ise tam 12 ay boyunca yarı zamanlı çalışma fırsatı bulabilecek.

Alınan karar hem kamu dairelerinde hem de özel sektörde geçerli. Zaten anneler için alınan bu kararın külfetini işveren çekmeyecek. İşveren yalnızca sigorta primini tam olarak yatırmak durumunda kalacak, maaş farkı ise devlet tarafından verilen 823 lira ile kapatılacak.

Devlet aldığı bu kararın suistimal edilmemesi için de bir düzenleme daha yaptı. Buna göre mevcut karardan faydalanmak isteyen anne adaylarının en az 600 günlük sigorta primlerinin olması gerekiyor. 600 günden daha az sigorta primi olan anneler bu karardan faydalanamayacaklar. Verilen devlet desteği daha sonra geri alınmayacak.

Anneler doğum parası da alabiliyorlar. Dünyaya getirilen her bebek için devlet belli bir miktar para ödüyor. Doğum parası çocuk sayısı arttıkça artıyor.

 

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.