Ana SayfaKredilerABD Merkez Bankası Faiz Kararı

ABD Merkez Bankası Faiz Kararı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ABD merkez bankası ( Fed) en son yaptığı açıklamayla faiz oranını değiştirmeyeceğini, sabit tutacağını açıkladı. Merakla beklenen faiz açıklamasında oranlar yine 0,25 ile 0,50 aralığında tutulacağı öğrenildi. Bilindiği üzere Fed para politikaları Federal Açık Piyasa Komitesi  (FOMC) tarafından belirleniyor. Federal Açık Piyasa Komitesi’nin geçtiğimiz günlerde 2 gün sürede yapılan  Eylül toplantısı bitti ve açıklamalar yapıldı. Bu açıklamalarda belirtildiğine göre ise Fed faiz oranlarını sabit tutma kararı aldı. Oy kararı ile alınan kararda 7 olumlu oy alındığı belirtildi. Toplantıda red oyu verenler arasında Fed Cleveland Başkanı Loretta Mester, Kansas City Fed Başkanı Esther George ve Fed Boston Başkanı Eric Rosengren bulunuyor. Red oyu verenlerin faiz oranının yükseltilmesi yönünde oy verdiği biliniyor. 

Toplantıda ABD ekonomisiyle ilgili alınan diğer kararlarla yıllık enflasyon beklentisinin 2,0 yüzdesinden 1,8 yüzdesine indirildiği belirtildi. Gelecek yıla ait olan büyüme tahmini yine 2,0 olurken 2019 tahmini ise ilk kez açıklandı ve yüzde 1,8 olabileceği açıklandı.

Toplantıda büyük görüş ayrılıklarının olduğu ve taraflar arasında uzlaşmazlık olduğu da gelen bilgiler arasında.

Zandi’den Fed Açıklaması

Geçtiğimiz gün açıklanan Fed kararlarına Moody’s Analytics’in Başkekonomisti olan Mark Zandi’den yorum geldi. Zandi yaptığı açıklamada Fed’in faiz oranlarını arttırmamasının yanlış olduğunu belirtti. ABD Merkez Bankası’nın bu konuda hata yaptığını savunan Zandi, Fed’in eline geçen fırsatları iyi değerlendiremediğini de belirtti. Mark Zandi Fed’in bu ay faiz arttırmaması ve beklemesini önemli bir risk olarak değerlendirdi.

Piyasalar içinde Fed’e karşı bir güvensizliğin başladığıni belirten Zandi, Fed’e olan inancın zaman içinde daha fazla azaldığını ve piyasalarda bu yıl içinde Fed’in faiz arttırmayacağına dair bir inancın olduğunu ifade etti. Zandi , muhalefet isimlerinin kendisini şaşırttığını da belirtti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.