Ana SayfaKredilerKonut Sektöründe Talep Artışı

Konut Sektöründe Talep Artışı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son çıkan yasa tasarısı kapsamında konut kredilerinde artış sağlandı. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile konut kredisi için verilen yüzde 75 olan oran sayısı, yüzde 80’e yükseldi. Bu durumun konut sektöründe talep artışı yapacağı ise beklentiler arasında. Bu konuyla ilgili olarak açıklama yapan yetkililer durumun olumlu bir süreçte devam edeceğinin altını çizdi. 

Konut kredileri ile ilgili olarak açıklama yapan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Aziz Torun,kredi konutunda oranların arttırılmasının diğer etkenlerle birleştiğinde büyük bir anlam taşıdığını belirtti. Torun bu konuda devletin gerekli önlemleri aldığını, bu önlemler arasında konut kredi oranının artmasının yanında kredi taksit sayısının da çoğalmasını örnek gösterdi. Bu önlemlerin ülkemiz ekonomisini büyüteceğini de sözlerine ekledi. 

Konutta kredi artışı ile açıklama yapan isimlerden birisi ise İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı olan Nazmi Durbakayım oldu. Nazmi Durbakayım bu durumun devletin birlik ve beraberlik amacı doğrultusunda yapılmış iyi bir adım olduğunu belirtti. Durbakayım sözlerine, bu karara olumlu baktıklarını, konut üreticisi durumunda olan kişilerin duruma katkıda bulunacağını açıkladı. Bu konut artışlarının aynı zamanda ülkenin finans ve inşaat alanlarını da olumlu etkileyeceğini belirten Durbakayım, karardan memnun olduğunu açıkladı.

 

Konut Kredisinde Düşük Faizler

 

Konut kredisi faizleri düşürülerek yüzde 1’in altında indi. Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Melih Tavukçuoğlu , bu durumun inşaat sektöründe iyileştirici bir etki yaratacağından bahsetti. Açıklamasında durgun bir yaz geçirdiklerini belirten Tavukçuoğlu, bu zor günlerin geride kaldığını belirtti.

KDV oranında yapılan düşüşlerin ve faiz oranların düşürülmesinin alıcıyı memnun ettiğini belirten Tavukçuoğlu, piyasanın eskisi gibi canlanmaya başladığını belirterek olumlu sözler söyledi.

Son alınan kararlar doğrultusunda 150 metrekare üstü konutlarda KDV oranlar düşürülmüş ve yüzde 8’e indirilmişti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.