Ana SayfaKredilerBankalardan Konutta KDV İadesi Açıklaması

Bankalardan Konutta KDV İadesi Açıklaması

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredili konut alımı sırasında konutun teminat gösterilmesi ile ödenen Katma Değer Vergisi’nin geri ödeneceğine dair çıkan haberler sonucu karışıklıklar meydana geldi. Ödedikleri Katma Değer Vergisi’ni geri almak amacıyla tüketiciler bankalara ve tüketici hakem heyetlerine başvurdu. 

TÜSODER Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, çıkan haberlere itiraz ederek haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yaptığı açıklama ile Katma Değer Vergisi ödemesi olmayacağını dile getiren Ağaoğlu, tüketicilerin bu tarz haberlere değer vermemesi gerektiğini dile getirdi.

Ağaoğlu önceki gün gazetecilere bu konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Konut sahiplerinin aklındaki soruları gidermek ve ortaya çıkan karışıklığı önlemek adına açıklama yapan Ağaoğlu, konunun yanış yapılan yorumlardan dolayı ortaya çıktığını savundu. Durumu açıklık getiren Ağaoğlu, ilgili yasada KDV iadesinin geri iade edilmesinin söz konusu olmadığını yalnızca konut borçtan dolayı ödenmeyip icra yoluyla başkasını satıldığında, konutun yeni sahibinden KDV alınmayacağını açıkladı. Bu konuda çok fazla kişinin geri iade için başvurduğu ve sorun çıktığı haberleri gündeme gelmesi sebebiyle resmi bir açıklama yapıldığı bilinmektedir.

Türkiye Bankalar Birliği’nden Açıklama

KDV iadesi için çok fazla sayıda bankaya başvurulması sonucu konuyla ilgili olarak Türkiye Bankalar Birliği’de açıklama yaptı. Türkiye Bankalar Birliği, bazı gazetelerde ve haber kuruluşlarında konut için alınan KDV vergisinin geri alınabileceğine dair haberlerin çıktığını ve bu haberlerin de tüketicilerin kafasını karıştırdığını belirtti. Bankalara çok sayıda başvuru yapıldığını belirten Türkiye Bankalar Birliği, bankacılık işlemleri içinde KDV’nin yeri olmadığını ve konusu içine girmediği belirterek, bankaların KDV uygulama yetkisinin olmadığını dile getirdi. Bu anlamda çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığının bilinmesi gerektiğinin altı çizilirken, tüketicilerin dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Haberler çıktığından beri çok sayıda banka su sebeple zorluklar yaşamış ve büyük bir karışıklık ortaya çıkmıştı. Gelen resmi açıklamalar ile bu karışıklığın giderilmesi amaçlanmıştır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.