Ana SayfaEkonomiBakan’dan Sahte Reklam Uyarısı

Bakan’dan Sahte Reklam Uyarısı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gümrük ve  Ticaret Bakanı Tüfenkçi televizyondan satış yapan kanallar ve programlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamalardan kısaca başlıklar şunlar:

  • Bakan Tüfenkçi, televizyon izleyicisinin dikkatli ve bilinçli olması konusunda uyarılarda bulundu. 
  • Reklamlarda pahalı telefonların çok daha ucuza satıldığını söyleyen bakan bu konuda dikkatli olunması gerekliliğinin altını çizdi.
  • Bakan televizyonlarda yayın halinde olan ‘Bul Kazan’, ‘Ara Kazan’, ‘Bil Kazan’ gibi birçok programın olduğunu belirterek bu programlarla ilgili çok fazla şikayetin geldiğini söyledi. Bu programlarda dolandırıldıklarını ifade eden kişilerin başvurularının her gün arttığını da dile getirdi.
  • Bu tarz kanallarda içerik denetimi yapılmadan programlara izin verildiğini belirten Tüfenkçi, asıl suçlu ve sorumluların bu denetimi yapmayan kişilerin olduğunu söyledi.
  • Açıklamada ilaç satışı yapan programlara özellikle dikkat edilmesi gerektiği, kişinin sağlığını düşünerek hareket etmesi çağrısında bulunuldu.

Televizyon Kanallarında Dolandırıcılık

Gümrük ve  Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, son yıllarda çok fazla satış programının ortaya çıktığını söylerken dolandırıcılığın da arttığını belirtti. Tüfenkçi, bakanlıkta bu alanla ilgili çok fazla şikayet dilekçesi olduğunu da sözlerine ekledi. Bu dilekçelerde soru cevap biçiminde yarışmalarla büyük ödüller vaat edildiği, soruların çok fazla basit olduğu, kişilerin 0800’lü numaralarla bu programları sunduğu gibi detayların olduğu belirtildi. Dilekçelerde ayrıca bu programlar telefon görüşmelerinin ücretsiz olarak belirtildiği ve bunun yalan olduğu, belirtilen telefon ücretlerinin ise gerçeği yansıtmadığına dair şikayetlerin olduğu de belirtilmiştir. 

Bülent Tüfenkçi, sağlıkla ilgili de yayınların yapıldığını, bitkisel diye sunularak insan sağlığına zararlı ilaçların insanlara satıldığını belirtti. Tüfenkçi bu konuda önlem aldıklarını, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın bu konuda detaylı bir inceleme başlatacağını ve suçluların tespit edilerek ceza alacağını belirtti. Bazı kanallarda yayın ruhsatı olmadığı ve bu kanallara erişimin zor olduğu, bu sebeple halkın medya aracılığıyla bilinçlendirilmesi ve uyarılması yoluna gidildiği açıklandı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.