Ana SayfaEkonomiDumankaya Şirketlerine El Konuldu

Dumankaya Şirketlerine El Konuldu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dumankaya şirketler grubuna, ‘FETÖ’ terör örgütüne yardım etmek suçuyla el konuldu. Sahipleri arasında Halit Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi, Uğur Dumankaya, Barış Dumankaya ve Serhat Semra Dumankaya olan şirketlerin tamamı TMSF’ye devredildi. Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, soruşturma sonrası yapılan işlemle şirketlere kayyum atanma kararı alındı. 

Daha önce soruşturma kapsamında şirketin sahibi ve yönetim kurulu başkanı olan Uğur Dumankaya ve diğer tüm ortakların mal varlıkları ellerinden alınmış, şirketin yönetim kurulu üyesi olan baba Halit Dumankaya ise yakın zaman içinde tutuklanmıştı.

Dumankaya inşaat şirketi grubunda 20 binden fazla konut olduğu öğrenildi. Türkiye’de çok tercih edilen şirketlerinden biri olan Dumankaya şirketler grubu, 2014 yılı içinde Türkiye’de cirosunu arttıran 3. şirket olmuştu. Dumankaya şirketler grubuna ait inşaat alanlarında doğal yaşamla iç içe yaşama özelliğine önem verildiği bilinmektedir.

Kayyum Atanacak

TMSF tarafından el konulan Dumankaya şirketleri artık kayyum tarafından yönetilecek. Dumankaya şirketlet grubuna ait olan projelerin hala devam ettiği, satışların yapıldığı ve konut satıldığı bilinmektedir. Dumankaya yapılarının Dumankaya Miks, Dumankaya Mozaik isimlerini taşıyan projeleri bulunmakta ve satılmaktadır. 

Dumankaya şirketler grubuna benzer şekilde el konulan ve kayyum atanan birçok şirket grubunun olduğu bilinmektedir. 

Dumankaya şirketi sahibi olan Uğur Dumankaya ve diğer şirket ortakları olan kardeşlerin tutuklanıp tutuklanmayacağı henüz bilinmektedir. Şirket ortaklarının babası olan ve aynı zamanda Dumankaya yönetim kurulu içinde murahhas üyesi olan Halit Dumankaya’nın ise Nisan ayından beri süren tutukluluğunun devam ettiği bilinmektedir.

Terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak, üye olmak ve finansal destek sağlamak suçundan yakalanan Erhan Birgili ise tutuklandı. Erhan Birgili’nin Bank Asya Yönetim Kurulu Eski Başkanı olduğu bilinmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.