Ana SayfaKrediler‘‘Fed’in Kararı ABD için Risk Taşıyor’’

‘‘Fed’in Kararı ABD için Risk Taşıyor’’

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ABD Merkez Bankası (Fed) geçtiğimiz günler içinde faiz kararlarını açıklamış ve faizleri aynı oranda tutacağını açıklamıştı. Bu açıklama sonrası birçok kişiden ve kurumdan tepki gelmişti. Bu tepkilere bir tane de Fed içinden geldi. Boston Fed Başkanı olan Eric Rosengren, Fed kararlarının hatalı olduğunu söyledi. Rosengren, yaptığı açıklamada Fed’in faiz oranı kararının ABD için bir risk taşıdığını söyledi. 

Fed’in Eylül ayı toplantısında olan ve faiz oranlarının sabit tutulmasına red oyu veren 3 kişiden birisi olan Fed Boston Başkanı Eric Rosengren toplantı sonrası verdiği red oyunu açıklamak adına bir bildiri yayımladı. Rosengren yayımladığı bu bildiride, ABD en son yapılan faiz artışından beri büyük bir gelişme kaydettiği bildirildi. Geçen yıl Aralık ayında yapılan bu faiz artışının ülkede fiyat istikrarı sağladığını belirtti. Bildiride, faiz artışı sağlamanın ülkeye geçmiş yıllarda sağladığı faydalardan bahsedildi.

Rosengren yayımladığı bildirisinde faiz arttırılmasına yönelik isteğini hala savunduğunu ve faiz oranları artışının ekonomiyi düzelteceğine kesin olarak inandığını belirtti.

Rosengren, ülkenin mevcut işsizlik sorunundan da bahsetti. Şuan da ABD’de yüzde 5 ‘in altında olan işşizlik sayısının önümüzdeki yıllarda düşme ihtimalinin düşük olduğundan bahseden Rosengren, işsizlikte sağlanan iş gücünün geçici olacağını belirtti. Tarihte buna benzer durumların yaşandığını örnek gösteren Rosengren, böyle bir durumda yapılan önlemlerin tüm zamana yayılamayacağını ve kalıcı bir çözüm olmayacağını dile getirdi.

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren yayımladığı bildiri ile faiz oranı kararına red oyunu niye verdiğini açıklarken verdiği kararı hala savunduğunu da gözler önüne serdi. 20- 21 Eylül tarihinde gerçekleştirilen Fed toplantısında Eric Rosengren’in yanı sıra Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ve Kansas City Fed Başkanı Esther George’de faiz oranı kararına red oyu vermişti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.