Ana SayfaKariyerÇalışan Kişilerin Girişimcilik Hedefleri Nasıl Olmalı?

Çalışan Kişilerin Girişimcilik Hedefleri Nasıl Olmalı?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Günümüz şartlarında çalışanların birçoğu çalıştıkları işlerin yanı sıra yapabilecekleri diğer ek iş ve fırsatlarla ilgilenmektedirler. Riski kontrol edebildiğinizde size fırsat tanır. Bu önemli çünkü sabit bir geliri olan kişi zamandan feda ederek farklı deneyim ve tecrübeler yaşayabilir. Zaman içerisinde gelen gelir ve geri dönüşümüne göre bir ana iş değişimi bile yaratabilir. Peki, bu noktada nelere dikkat etmek gerek ve hamleler nasıl olmalı bunları biraz masaya yatıralım.

Girişimci mi Olmak İstiyorsunuz Yoksa Daha Çok Kazanmak mı?

Çalışan Kişilerin Girişimcilik Hedefleri Nasıl Olmalı? - Bankacıyım
Girişimci mi Olmak İstiyorsunuz Yoksa Daha Çok Kazanmak mı?

Bu sorunun cevabı önemli çünkü en başında gideceğiniz yol haritanızı çıkarmanızda ve uymanız gereken disipline kılavuzluk edecektir. Bizim için cevabı girişimcilik olanlar önemli çünkü diğeri değişkenlere bağlıdır. Sabit bir temele oturması mümkün değildir. Girişimci ruhlu insanların hedeflerine ulaşması için bazen kimilerine göre daha çok uğraşması gerekir. Bu sermaye için olabilir ve ya proje için olabilir. Öncelikle yapmak istediğiniz işi, projeyi baby-steps dediğimiz ufak adımlarla harekete geçirmelisiniz. Tabi bunu yaparken günlük yaşamınızı göz önünde bulundurmalı ve programınızı ona göre yapmalısınız. Düzensiz iş yükü ve düzensiz mali harcamalar kısa sürede bıkkınlığa ve borç batağına yol açar. Bu sebeple bir iş planı oluşturmak ve ona mümkün olduğunca bağlı kalmak önemli.

Çalışanlar İş Planını Oluştururken Bu Sorulara Cevap Vermeli

Çalışan Kişilerin Girişimcilik Hedefleri Nasıl Olmalı? - Bankacıyım
Çalışanlar İş Planını Oluştururken Bu Sorulara Cevap Vermeli
  • Gireceğiniz sektörle ilgili yeterli bilgiye sahip misiniz?
  • Üretim ya da hizmet fark etmez müşteri deneyimi nasıl olacak?
  • Mevcut iş düzeninizi aksatmayacak şekilde zaman programlaması yaptığınızda nasıl bir ilerleme hızı kaydediyorsunuz?
  • Mali olarak yeterli kaynağa sahip misiniz? Yoksa bu kaynağı yaratmak için mi harekete geçiyorsunuz?
  • Mali kaynak yaratılacaksa zaman olarak nasıl bir hedefleme yaptınız?

Sorular çoğaltılabilir ancak ana hatlar üzerinden yavaşça gitmek daha doğru olacaktır. Asla gereğinden fazla hızlı olmamalısınız. Sonuç odaklı çalışın ama bunu gereksiz hız ve hevesle ilişkilendirmeyin, geri tepecektir.

Projemde Kıpırdanmalar Başladı Şimdi Değişim Zamanı

Çalışan Kişilerin Girişimcilik Hedefleri Nasıl Olmalı? - Bankacıyım
Projemde Kıpırdanmalar Başladı Şimdi Değişim Zamanı

Projeniz hayata geçtikten sonra gelen geri bildirimler üzerinden sonuç almaya başladınız ve hem mali olarak hem de müşteri deneyimi olarak ilerleme kaydediyorsunuz ve aklınıza gelen şey şu: Şimdi ne yapmalıyım? Tabii bir tarafınız her şeyi bırak ve işini kurup harekete geç derken, bir tarafınız da sabit gelirli bir işi bırakıp bir hayal kırıklığı olursa sonuçları konusunda sizi uyarıyor. Bu ikilem arasında kafanızda türlü düşünceler derken zamanda geçiyor.

Peki, Ne Yapmalı? Harekete Geçmek Doğru mu?

Bu noktada karar almak konusunda aceleci olmayın. Öncelikle işlerin o noktaya gelip gelmediğinden de kesin olarak emin olmalısınız. Yani mevcut işinize nazaran öbür tarafta sürekli büyüyen bir iş pastasından mı bahsediyoruz? Yetişememek veya kaçan müşterilerden mi bahsediyoruz? Bunlar önemli sorulardır.

Potansiyel var deyip her şeyi bir anda değiştirmek doğru olmayacaktır. Burada sizin hedefleriniz belirleyici olacaktır. Normal bir çalışan ile girişimci arasında fark vardır. Sorumluluklarınızın artması, her şeyle ilgilenmeniz ve birçok konuda fikir sahibi olmanız gerekmektedir. Alacağınız kararlar sizi, girişiminizi ve müşterilerinizi bağlayacaktır. Bu da stres, yoğun iş temposu ve birçok şeyden uzaklaşmak demektir. Siz böyle bir şeye kendinizi hazır hissediyor musunuz? Bunlarla baş edemediğinizde geri dönemezsiniz. Çünkü artık başlangıç noktasından çok uzaktasınız ve kararlarınızın geleceğinize etkisi olmuştur. Dolayısıyla her şeyi hesaplayın. Risk de almanız gerekecek ve hiçbir zaman risksiz girişim gerçekleşemez. Bir karar vermelisiniz. Önünüzdeki detaylar size muhakkak yol gösterecektir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.