Ana SayfaEkonomiTrafik Cezaları Silinecek

Trafik Cezaları Silinecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Trafik cezalarına yeni bir yapılandırma geliyor. Trafik cezası olan 4 milyon 250 bin kişinin cezaları bu yasa kapsamında silinecek. Yaklaşık olarak 6 milyar lira değerinde olan trafik cezası borçları Ekim ayı sonuna kadar yapılan  başvurular ile büyük bir indirimle ödenebilecek. Taksit ya da peşin ödeme seçenekleri de yasa kapsamında yer alacak.

Kamu borçları yapılandırması kapsamını genişleterek trafik alanında da etkili olmaya başlayacak. Daha önce kamuya vergi borcu, su borcu, prim borcu olan kişiler üzerinde yapılan indirimler artık trafik cezalarına da yansıyacak. 30 Haziran öncesi trafik borcu olan kişilere borçları üzerinen indirim yapılacak. Bu indirimi kazanmak isteyen borçlu vatandaşların vergi dairesine yüz yüze başvuru yapması ya da Gelir Dairesi Başkanlığına ait internet sitesini kullanarak başvuruda bulunması gerekiyor. Bu başvuruların Ekim sonuna kadar yapılmış olması gerekiyor. 

Yeni yapılandırma ile borcunu kapatmak için başvuran kişilerden alınacak olan faizler ve gecikme zamları silinecek. Bunun yerine yalnızca güncel enflasyon değerleri uygulanacak. Bu indirim ile borçlarda büyük bir azalma olacağı tahmin edilirken borç ödemek için taksitlendirme seçeneği de uygulanacak.

Peşin Ödeme Avantajı

Trafik cezalarını kapsayacak olan yapılandırma ile borç ödemek isteyen kişilerin peşin ödeme yapmasının daha avantajlı olacağı bildirildi. Bu kapsamda peşin ödeyen kişiler enflasyon ücreti ile güncellenen toplam borcun yarısını ödeyecek. Taksitli ödemelerde enflasyon uygulaması ana para üzerinden yapılacak. Belirlenen borç 6,9,12 ve 18 taksit sayıları ile ödenebilecek. Peşin ödemelerin ve taksitlerin 30 Kasım 2016’da ödemeye başlanılacağı açıklandı. 

Trafik cezaları şuan da 442 TL olarak ödeniyor. Bu paranın yapılandırma öncesi 292 Türk lirası olan faizi yapılandırma sayesinde silinecek ve bu borca yalnızca enflasyon ücreti olan 33 Türk lirası eklenecek. Bu şekilde yeni yapılandırma ile toplam trafik cezası borcu 183 Türk lirası olacak. Peşin ödeme yapanlar ise 167 Türk lirası ödeyecek. Taksit ile ödemede taksitler 2 ayda bir ödenecek. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.