Ana SayfaEkonomiGüneydoğu’dan 145 Ülkeye İhracat Yapılacak

Güneydoğu’dan 145 Ülkeye İhracat Yapılacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 145 farklı ülkeye gıda ihracatı yapılacağı açıklandı. Açıklamayı yapan Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, Ocak ayından Eylül ayına kadar toplamda 1 milyar 399 milyon 352 bin dolarlık bakliyat, tohum mamulleri ve hububat ihraç edildiğini belirtti.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden Asya, Avrupa gibi birçok farklı kıtaya ürün gönderildiğini anlatan Mahsum Altunkaya, bölgeden en fazla buğday ununun ihraç edildiğini dile getirdi. Buğday ununun ihraç yüzdesinin 26,7 olduğu belirtilirken 374,2 milyon dolar değerinde kazanç elde edildiği açıklandı.

Mahsum Altunkaya, buğday unundan sonra en fazla ihracatın bitkisel yağlar üzerinden yapıldığını dile getirirken bitkisel yağlardan toplamda 272 milyon 248 bin dolarlık gelir kazanıldığı açıklandı. 

Bu dönemde ihraç edilen ürünler arasında olan makarnadan 191 milyon 894 bin dolar, bisküvi ve benzeri unlu mamullerden 155 milyon 373 bin dolar hasılat elde edildiği belirtildi.

En Çok İhracat Irak’a Yapılıyor

Mahsum Altunkaya en çok ihraç yapılan ülkenin Irak olduğunu söylerken Afrika ve Ortadoğu ülkelerine de çok fazla ihracat yapıldığını ve bu bölgelerden hububat, yağlı tohum ve bakliyat talebi olduğunu sözlerine ekledi. 

Ülkede en fazla ihracat yapılan yer olan Irak’a 769 milyon 9 bin dolar değerinde ihracat yapıldığı belirtilirken en  çok ihracat yapılan yer sıralamasında ikinci sırada Suriye olduğu belirtildi. Suriye’ye yapılan ihracatın değeri 123 milyon 774 bin dolar. Ortadoğu ülkelerinden biri olan Sudan’da listede üçüncü sırada yerini aldı. Güneydoğu’dan Sudan’a 87 milyon 438 bin dolarlık ihracat yapılıyor. 

Mahsum Altunkaya, bu ülkelere ihracat yapmaya devam edeceklerini ve yıl sonuna kadar ülke sayısını attırmayı planladıklarını belirtti. Ülke sayısının 185 olması planlanıyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.