Ana SayfaEkonomiRusya’dan Meyve ve Sebze İhracatı Talebi

Rusya’dan Meyve ve Sebze İhracatı Talebi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz günlerde Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılan yaş meyve ve sebze fuarına Türkiye’den Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği((BAİB) katıldı. Burada Rusya’nın önde gelen firmalarının Türkiye’den meyve ve sebze talep ettikleri bildirildi. 

BAİB’ten konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada Türkiye ile Rusya arasında yaşanan sorunların bitmesi sebebiyle iki ülke arasında yapılan alışverişler eski haline dönüyor. 

Belirtildiğine göre Türkiye Rusya için meyve ve sebze ihracatı hazırlıklarına şimdiden başladı. Batı Akdeniz’de sebze ve meyve yetiştirenlerin bu konuda bilgi sahibi olduğu ve hazırlıklara başladığı bildirildi. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği’nin Moskova’da yapılan fuara da bu bilgi doğrultusunda katıldığı belirtildi. Fuara Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı katıldı. Satıcı katıldığı fuarda Rusya’nın gıda şirketleri ile toplantılar gerçekleştirdi. Fuar sonrası olumlu görüşmeler yapıldığı bildirildi. Rusya fuar sonrası ithal etmek istediği ürünlerin listesini Türkiye’ye iletti. 

Yaş Meyve ve Sebze İhraç Edilecek

BAİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı fuarda edindiği izlenimleri açıkladı. Satıcı yaptığı açıklamada Rusya ile Türkiye arasında yaşanan tüm gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti. Bu sürecin olumlu bitmesinden memnun olduğunu açıklayan Satıcı ilerleyen dönemlerde Rusya’ya ihracatın başlamasını beklediklerini dile getirdi. 

Satıcı, bu beklenti ile World Food Moscow Fuarı’na katıldıklarını vurgularken fuarın olumlu sonuçlandığını anlattı. Fuarda stantlarına gelen firmalardan sonrasında olumlu dönütler alındığını bildiren Satıcı, Batı Akdeniz bölge halkının da bu konuda heyecanlı ve istekli olduğunu belirtti. 

Rusya’dan gelen talep doğrultusunda Rusya’ya Batı Akdeniz’den domates, biber, kabak gibi sebzeler ve nar, portakal gibi meyveler ihraç edilecek. Rusya’ya gıda ürünlerinin de ihraç edileceği belirtildi. 

Rusya’ya yapılacak olan meyve ve sebze ihracatının yakın zaman içinde yapılması bekleniyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.