Ana SayfaKredilerİran’da Kredi Kartı Dönemi

İran’da Kredi Kartı Dönemi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ortadoğu’nun en büyük ülkelerinden birisi olan İran’da ilk kez kredi kartı kullanılmaya başladı. Ülkede yaşanan ekonomik sorunlar sonrası piyasanın uzun süredir durgun olması sonucu hükümetin böyle bir karar aldığı belirtildi. Ekonomi piyasasını tekrardan harekete geçirmek için İran’da bulunan bankalar vatandaşlara kredi kartı dağıtmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bu olay ile İran vatandaşları ilk defa kredi kartı kullanabilecek.

İran gazetelerinde verilen haberde kredi kartı yasalarının Merkez Bankası tarafından düzenleneceği belirtildi. Merkez Bankası’nın düzenlediği yasalara göre kredi kartlarında en düşük limitler de belirlendi. İran’da kullanılacak kredi kartlarında en düşük limitin 2800 Dolar değerinde olan 100 milyon riyal olmasına karar verildi. Bunun altı değerlerde kredi kartı kullanımı şuan için söz konusu olmayacak.

Kredi kartları için 300 Milyon riyal değerinde limit de kullanılabilecek. Dolara göre bu tutarın 8400 dolara denk geldiği belirtildi. Merkez Bankası’nın aldığı karar neticesinde en yüksek limitli kredi kartının limiti 500 milyon riyal olacak. 500 milyon riyal 14 bin dolara denk geliyor. 

Üç Farklı Kart Limiti

İran’da yeni başlayan kredi kartı kullanımı ile vatandaşların kullanabileceği üç farklı limitli kart olacak. 100 milyon riyal, 300 milyon riyal ve 500 milyon riyal limitli bu kartlara ilerleyen günlerde daha fazla kart limitlerinin ekleneceği tahmin ediliyor.

Ülkenin piyasasında yaşanan durgunluğu yok etmek için çıkartılan kredi kartı yasasının halk tarafından memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Bu kredi kartlarının sadece İran’da kullanılacağı, uluslarası alanda kullanılmayacağı açıklandı. Ülkede kredi kartı kartı kullanan iki banka bulunduğu belirtilirken bu bankaların Bank Millet ve Ayende Bank olduğu açıklandı.

Bu bankalardan halka ilk gün içinde 12 binden fazla kredi kartı dağıtıldığı bildirildi. İran’da bilindiği üzere yalnızca ön ödemeli kart ve banka kartları kullanımına izin veriliyordu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.