Ana SayfaEkonomiEylül Ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırı Açıklandı

Eylül Ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırı Açıklandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk-İş tarafından yapılan Eylül ayına ait açlık ve yoksulluk sınırı raporu yayınlandı. Rapora göre Eylül ayında açlık sınırında artış meydana geldiği tespit edildi. Türk- İş tarafından yayınlanan rapora göre Türkiye Eylül ayı açlık sınırı 1.386 Türk lirası iken yoksulluk sınırı ise 4.515 Türk lirası tutarında.

Türk-İş kurumunun her ay yaptığı açlık ve yoksulluk araştırması sonucu yayınlanan raporda açlık sınırı, çekirdek bir ailenin bir ay içinde harcaması gereken yiyecek harcamasını simgelerken raporda yer alan yoksulluk sınırı terimi ise gıda ile beraber aylık olarak yapılması zorunlu ihtiyaç harcamalarını ifade ediyor. 

Türk- İş Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı raporunda bir kişinin aylık harcaması da hesaplandı. Raporda bekar ve çalışan bir kişinin aylık giderinin 1712 Türk lirası olduğu belirtildi. Türkiye’de asgari ücretin 1.300 Türk lirası olduğunun hatırlatıldığı raporda ortaya çıkan sonuçla asgari ücret tutarının taban tabana zıt olduğu açıklandı. Raporda, gıda sektöründe meydana gelen değişikliklerin yoksul kesimi direk olarak etkilediği bildirildi.

Türk- İş tarafından yapılan araştırmaya göre Eylül ayı aylık gıda gideri miktarında diğer aya göre yükselme oldu. Eylül ayı gıda harcaması tutarında Ağustos ayına göre 25 Türk lirası artış olduğu gözlendi. Eylül ayı içinde bir ailenin aylık yaşamsal ihtiyaç miktarında da Ağustos ayına göre 80 Türk lirası artış olduğu belirtildi. Ağustos ayında aylık yaşamsal ihtiyaç tutarı 3.435 Türk lirası olarak hesaplanmıştı. Raporda Ağustos ayı aylık gıda ihtiyaç tutarı ise 1.361 Türk lirası olarak belirtilmişti.

Türk- İş raporunun sonuçlarına göre Eylül ayı aylık yaşamsal ihtiyaçların asgari miktarında yüzde olarak diğer aya göre 1,81 oranında artış olduğu bildirildi. 

Raporda yıllık gıda enflasyonunun yüzde 6,78 olduğu belirtildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.