Ana SayfaEkonomiDigital Reklam Yatırımları’na 900 Milyon TL Harcandı

Digital Reklam Yatırımları’na 900 Milyon TL Harcandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

 

2016 yılının ilk 6 ayı içinde yapılan Digital reklam yatırımları açıklandı. Açıklama IAB Türkiye’den geldi. Yapılan açıklamaya göre digital reklam yatırımlarında geçen yılın aynı dönemlerine göre yüzde 20 artış sağlandı. Toplam rakamın 927.6 milyon Türk lirasının üzerinde olduğu belirtildi.

IAB Türkiye tarafından her yıl yapılan araştırma bu yılda senenin ilk yarısını kapsayacak şekilde yapıldı. Araştırmada bu yıl bazı değişiklikler yapıldı. Eski araştırmalarda format olarak ele alınan mobil uygulamalın artık platform olarak incelendiği açıklandı. AdEx-TR bünyesinde bir değişiklik olduğu daha gözlendi. Buna göre artık arama motorlarında sadece ücretli sıralama yatırımları olacak.

IAB Türkiye’nin açıkladığı raporda diğer verilerde de artış olduğu gözlendi. 2015 yılının ilk 6 ayına göre display reklam yatırımlarının bu yıl yüzde 19.6 oranında arttığı ve 546 milyona eriştiği bildirildi. Bu reklamlar içinde en büyük yüzde Gösterim ya da Tıklama Bazlı Reklam Yatırımlarının oldu. Video reklam yatırımlarında da büyüme olduğu tespit edildi. Yüzde 50.2 oranında büyüme yaşayan video reklam yatırımları için bu yıl 91.8 milyon TL harcandı. Native reklam yatımlarının değeri de bu yıl 26i5 milyon Türk lirası oldu. 

Oyun İçi Reklamlarda Büyüme 

IAB Türkiye tarafından yapılan araştırma da tek verilerin bu olmadığı bildirildi. Araştırma oyun içi reklam yatırım değerleri de açıklandı. Rapora göre oyun içi reklam yatırımları 4.8 milyon Türk lirası değerine ulaştı. İlan sayfaları reklam yatırımları değerinin 44.5 milyon Türk lirası olduğu gözlendi. E posta reklam yatırımlarında ise artış yerine düşüş olduğu gözlendi. E posta reklam yatırımlarının 2.8 milyon Türk lirası olduğu belirtildi.

Araştırmada mobil cihazlarda yer alan sosyal medya reklamları değerinin 60.7 milyon TL olduğu gözlendi. IAB Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mahmut Kurşun, rapor sonuçlarını değerlendirerek zor koşullara rağmen sonuçların tatmin edici düzeyde olduğunu dile getirdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.