Ana SayfaEkonomiÇaykur ‘Rize Şekeri’ Üretecek

Çaykur ‘Rize Şekeri’ Üretecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’nin en çok kullanılan  çay markalarından biri olan Çaykur şeker üretimine başlıyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada Çaykur’un ‘Rize Şekeri’ adını vereceği şekerin üretimine 2017 yılında başlayacağı bildirildi. 

Çaykur’un üreteceği şekerin çalı türündeki Stevia adlı bitkiden üreteceği ve sıfır kalorili olacağı belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, üretimde önlerine bir engel çıkmazsa bu fidanların dağıtımına seneye başlayacaklarını açıkladı. Vatandaşlara dağıtılıcak olan şeker fidanlarına geri alım garantisi getireceklerini dile getiren Sütlüoğlu, şeker üretimine Rize’de başlamanın gurur verici olduğunu sözlerine ekledi. 

Çaykur yetkilileri bu şeker için bir süredir Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü bahçesinde denemeler yapıldığını, bunun için Arjantin’den fidanlar getirildiği ve ürünlerden ikinci hasatın toplandığını açıkladı. Çıkan sonuçların memnun edici olduğu açıklanırken şeker için üretim süresinin 2017 yılında başlamasının hedeflendiği belirtildi.

Şeker için kullanılacak olan Stevia bitkisinin şekerden daha tatlı olduğu ve 0 kalori içerdiği açıklandı. Yetkililer bu şeker için 5 yıldır deneme yapıldığını ve bu süre sonucunda dekarda 4 ton ürün elde edildiğini açıkladı.

Stevia Bitkisinden Rize Şekeri

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Stevia bitkisinin asrın ürünü olduğunu belirtirken bu bitkinin yeni tanınan bir ürün olduğunu ve ilerde bu bitkiye olan talebin çok daha artacağını sözlerine ekledi. Stevia ürününü soğuk çaylarından da kullandıklarını dile getiren Sütlüoğlu, Stevia ile üretilecek şekerin ilk olarak Çaykur markasına ait olacağını ifade etti. Bu durumun Çaykur için bir başarı olacağını kaydeden Sütlüoğlu, bu şekerin fazlasını da ihraç edeceklerini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize seyahati sırasında bu ürünün hasatlarını gördüğünü dile getiren Sütlüoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in bu projeye destek verdiklerini ifade etti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.