Ana SayfaEkonomiAB’den Türkiye’ye Sığınmacılar İçin Maddi Destek

AB’den Türkiye’ye Sığınmacılar İçin Maddi Destek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Türkiye’de bulunan sığınmacılar için yardım yapılacağını açıkladı. Açıklamaya göre Türkiye’ye yapılacak olan yardım Türkiye’nin Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı’na yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığına ve Sağlık Bakanlığı’na toplam 600 Milyon avro yardım yapılacağı bildirildi.

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yapılan açıklamada yardımın Türkiye’de bulunan Suriyeli sığınmacılar için yapılacağı belirtildi. Türkiye’nin Suriyeli sığınmacılar için yaptıkları tüm ödemelerin göz önüne alındığını belirten Avrupa Birliği Komisyonu yetkilileri bunun için Mili Eğitim Bakanlığı’na 300 milyon avro yardım olacağını açıkladı. Sağlık Bakanlığı’na da sığınmacılar için yapılmış önceki ödelemeler için 300 Milyon avro ödeneceği bildirildi. Toplam 600 Milyon avro yardımın yetkililer tarafından onaylandığı açıklandı. 

Bu para desteğinin ülkede bulunan sığınmacı çocukların sağlık giderlerinin ve eğitim giderlerinin karşılanmasının devam edilmesi için de verildiği bildirildi. Buna göre yardım ile sığınmacı çocukları daha iyi bir eğitim ve sağlık hizmeti alacak. 

Avrupa Birliği Komisyonu bu konuyla ilgili yasa tasarını ilk olarak 29 Kasım 2015’te düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi sürecinde dile getirmiş, bu yasanın 2017’de uygulanabileceğini açıklamıştı. Zirvede Türkiye’de kalan Suriyeli sığınmacılara verilecek olan  yardım ücreti olarak 3 Milyar avro açıklanmıştı. Sonrasında 18 Mart 2016 tarihinde yapılan AB- Türkiye Zirvesi’nde 3 milyar avroluk yardımın 2018 süresine kadar verileceği belirtilmişti. Zirvede bu yardımın Suriyeli sığınmacıların eğitim, sağlık, gıda ve diğer ihtiyaçlarının sağlanması için verileceği açıklanmıştı.

600 milyon avrosu önümüzde günlerde verilecek olan  yardım fonunun 2018 yılına kadar artacağı belirlenirken Türkiye’deki yetkililer bu konuda Avrupa Birliği’nin yeterince hızlı davranmadığını ifade etti. 3 milyar avroluk yardım fonunun 2018 yılına kadar tam olarak ödenip ödenmeyeceği ise bilinmiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.