Ana SayfaEkonomiEmlak Vergisinde Yeni Uygulama

Emlak Vergisinde Yeni Uygulama

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Emlak vergisine yeni düzenleme geliyor. Yeni düzenleme Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği adı altında Resmi Gazete’den yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Yeni yasa ile Yatırım Teşvik Belgesi adı altında yapılan yapılar tamamlandıktan sonraki 5 yılda emlak vergisi muafiyetinden yararlanabilecek.Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi başkanlığı ile yapılan yeni emlak vergisi yasası ile yatırım teşvik belgesi ile tahsis edilmiş olan araziler yatırım belgesi tamamlanıncaya kadar emlak vergisi muafiyetini kullanabilecek. 

Yeni emlak yasası 1 Ocak 2017 tarihi ile birlikte uygulanmaya başlayacak. Yeni yasada yatırım teşvik belgesi iptal edildiğinde bu binalardan ve arazilerden alınmayan emlak vergilerinin ilgili yasa kapsamı ile tahsil edilmesi sağlanacak. Tahsil işlemleri belediyeler tarafında yapılacak. 

Geçici emlak vergisinden yararlanacak olan binaların yatırım teşvik belgesinin tamamlanmasından önce bitirilmiş olması gerekecek. Bu tarihten önce tamamlanmayan yapılar geçici emlak vergisi muafiyetinden faydalanamayacak. 1 Ocak 2017 sonrasında alınan yatırım teşvik belgesi ile tamamlanan binalarda emlak vergisi muafiyeti uygulanacak. İnşaatları biten ve yatırım teşvik belgesi vizesi tamamlanan inşaatlar bütçe yılı esas alınacak ve 5 yıl süreyle geçici emlak vergisi muafiyeti uygulanacak.

Emlak Vergisinden Kimler Faydalanacak?

1 Ocak 2017 tarihinden itibaren uygulanacak olan yeni emlak vergisi muafiyetinden 1 Ocak öncesi yatırım teşvik belgesi alan binalar dışında her bina faydanalanabilecek. 

1 Ocak öncesinde yatırım teşvik belgesi almış olan binalarda inşaat yürürlülük sonrasında biter ve inşaat kullanıma hazır hale gelirse bu yapılarda geçici emlak vergisi muafiyetinden faydalanabilecek. 2017 tarihinde inşaatı biten bir bina 2011 yılı sonuna kadar geçici emlak vergisi muafiyetini kullanabilecek.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi başkanlığı tarafından düzenlemesi yapılan ve önümüzdeki yıl uygulamaya konulacak yasa için vizesi tamamlanan binaların  yatırım teşvik belgesi ile birlikte ilgili belediyeye başvuru yapması gerekecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.