Ana SayfaEkonomiAvrupa’da İşsizlik Oranları Açıklandı

Avrupa’da İşsizlik Oranları Açıklandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) gün içinde açıkladığı verilerle Avrupa’da işsizlik sayısının Ağustos ayında değişmediğini, sabit kaldığını belirtti. Euro bölgesi içinde açıklanan mevsimin ve takvimin dikkate alınmadığı işsizlik Ağustos verilerinde değişiklik olmadığı gözlendi. Euro bölgesinin 19 üyesinin olduğu biliniyor. Bölgede Ağustos ayı işsizlik verilerinin yüzde 10,1 olduğu belirtildi. Yetkililer tarafından bu oranın yüzde 10 olarak beklendiği bildirilmişti.

28 üyesi olduğu bilinen Avrupa Birliği’nde Ağustos ayı  işsizlik oranı yüzde 8,6 olarak hesaplandı. Avrupa Birliği’nde 20 milyon 973 bin kişinin işsiz olduğu açıklanırken Euro bölgesinde işsiz sayısının 16 milyon 326 bin kişinin hesaplandığı belirtildi. 

İşsiz Sayısı Azaldı

Ağustos ayı verilerinde Avrupa Birliği’ne üye olan ülkeler toplamında işsiz sayısında 40 bin azalma olduğu tespit edildi. Geçen yılın Ağustos ayı verilerine göre ise işsiz sayısında 1 milyon 875 bin kişinin azaldığı belirlendi. 

Euro bölgesi işsizlik sayısında da azalma meydana geldi. Ağustos ayı verilerinde Temmuz ayına göre  8 bin kişi azalma olduğu gözlenirken 2015 Ağustos ayı işsizlik değerine göre de 875 bin gerileme olduğu belirtildi.

En Az İşsiz Çek Cumhuriyeti’nde 

Avrupa Birliği 2016 Ağustos ayı işsizlik raporunda görüldüğü üzere en az işsize sahip  olan ülke Çek Cumhuriyet’i oldu. Çek Cumhuriyeti’nde işsizlik oranının yüzde 3,9 olduğu tespit edildi. Çek Cumhuriyeti’nden sonra en düşük işsizlik 4,2 oranıyla Almanya’da tespit edildi. En düşük işsizlik sıralamasında üçüncü sırada ise yüzde 23,4 oranıyla Yunanistan yer aldı. Ağustos ayında Danimarka’da işsizlik oranının sabit kaldığı belirtildi. İşsizlik oranının arttığı ülkeler arasında Estonya,  Belçika ve Avusturya yer aldı. 

Genç işsizlik oranlarında ise Avrupa Birliği’nde yüzde 18,6 oranında genç işsiz olduğu tespit edildi. Euro bölgesinde ise yüzde 20,7 oranında genç işsiz görüldü. Genç işsizliğin en düşük olduğu ülke Almanya iken en yüksek genç işsizlik oranı ise Yunanistan’da tespit edildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.