Ana SayfaEkonomiMemur Maaşlarına Zam

Memur Maaşlarına Zam

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Memurların Ocak ayından itibaren alacakları maaşlar açıklandı. Memur maaşlarına yüzde 3 zaman yapılacağı açıklanırken maaşlarda 79 ile 285 Türk lirası arasında artış sağlanacak. Bu zamlar ile birlikte memur maaşlarının en az değeri 2 bin 757 lira olacak. Müsteşarların maaşları ise 9 bin 783 Türk lirasına yükselecek. 

Memurların 2017 maaşlarına enflasyon zammı uygulanma ihtimalinin de olduğu açıklanırken yeni yapılan yüzde 3 zammın toplu sözleşme zammı olduğu belirtildi. 2017 memur maaşlarının en son yapılan toplu sözleşme yasası ile belirlendiği açıklandı. Bu sözleşme ile memur maaşlarına Ocak ayında yüzde 3 zam yapılacak ve Temmuz 2017’de de memurlar yüzde 4 zam alacak. 

Ocak Maaşları Kesinleşti

Yüzde 3’lük toplu sözleşme zamları ile birlikte öğretmen maaşları Ocak ayından itibaren 3 bin 98 Türk lirası olacak. Müsteşar maaşlarında 285 lira artacak ve toplamda 9 bin 783 TL olacak. Genel müdürler ile 250 Türk lirası zamla toplamda 8 bin 585 Türk lirası alacak. Önceden 2 bin 517 Türk lirası alan bir memurun ise yeni maaşı 2 bin 592 Türk lirasına yükselecek. Aynı şekilde devlet kademesinde 2 bin 678 lira maaş alan bir çalışanın ise Ocak ayında maaşı 2 bin 757 Türk lirası değerinde olacak.

Doktor maaşlarına Ocak ayında toplu sözleşme ile 127 lira zam yapılacak. Doktor maaşları 4 bin 352 Türk lirası olacak. Hemşire maaşlarının ise yeni yılda 3 bin 5 lira olacağı bildirildi.

Emekli Maaşları Ne Kadar?

Ocak ayında yapılacak olan zamlarla emekli maaşları en az 1.752 Türk lirası olacak. Memur emeklisi olan kişilere de Ocak ayında toplu sözleşme yasası ile yüzde 3 zam yapılacak. 

Enflasyon farkının oluşması durumunda bu durumun maaşlarda yeni bir zama yola açacağı da belirtildi. Enflasyon farkının oluşup oluşmayacağı 3 Ocak’ta belli olacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.