Ana SayfaEkonomiAkdeniz’de 500 Milyon Turist Hedefleniyor

Akdeniz’de 500 Milyon Turist Hedefleniyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

7’nci Akdeniz Turizm Forumu’na geçtiğimiz günlerde Mersin ev sahipliği yapmıştı. Gerçekleşen 7’nci Akdeniz Turizm Forumu’nun (Meditour 2016) sonuç bildirgesi açıklandı ve bildirgeye göre Akdeniz’de 2030 yılına kadar 500 milyon turist hedefleniyor.

7’nci Akdeniz Turizm Forumu’nun (Meditour 2016) sonuç bildirgesi Tarsus’ta yer alan St.Paul Kilisesi’nde açıklandı. Bildirgeyi açıklayan isimlerin Med-Alliance Yönetim Kurulu üyesi Dr. Alaa E. Ezz ve MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar olduğu belirtildi. Bildirgede Akdeniz’in önemli bir lokomotif olduğu belirtilirken Akdeniz’in yılda 343 milyon turist ağırladığı açıklandı. Akdeniz’in çektiği turist sayısıyla bölgede yeni bir iş alanı oluşturduğu açıklanırken Akdeniz’in doğal güzelliklere sahip bir bölge olduğu kaydedildi. Akdeniz’in doğada bulunan güzelliklerin yüzde 70’ine sahip olduğu açıklandı.

Açıklanan bildirgede Akdeniz’in bir turizm harikası olarak tanıtılması için kamu ve özel sektörün birlikte hareket etmesinin gerektiği ve bu kapsamda çalışmalar yapılmasının şart olduğu belirtildi. Bu anlamda yapılacaklar arasında deniz, kum ve güneş turizmini korumak, Akdeniz’de yer alan kalite konsept merkezlerinin tek çatı altında toplanmasını sağlamak gibi işlemler olduğu belirtilen bildirgede Akdeniz’de yer alan turizm hareketinin devamının sağlanmasının amaçlanması konusunda fikir öne sürüldü.

Bildirgede Pan Akdeniz platformu adı altında bir eğitim sistemi oluşturması gerektiği ve bu platform altında işletmeler ile akademisyenlerin birlikte çalışması gerektiği açıklandı. Bildirgede yer alan Pan Akdeniz platformu içinde turizm eğitimi verilmesi gerekiyor dendi. 

Turizm Dostu Yeni Nesil Yetiştirmek

Mersin’de gerçekleşen 7’nci Akdeniz Turizm Forumu’nun (Meditour 2016) sonuç bildirgesine göre Akdeniz’in içinde turizm dostu yeni bir nesil oluşmasının gerekliliğinin altı çizildi. Turizm’in ek bir gelir değil ana geçim kaynağı olması belirtilirken tüm bu işlemlerle birlikte 2030 yılı sonuna kadar Akdeniz’de ağırlanacak turist sayısının 500 milyona ulaşılacağı bildirildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.