Ana SayfaEkonomiGül Çiçeği 7,5 Lira Olacak

Gül Çiçeği 7,5 Lira Olacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünyaya gül yağı ihracatı yapan Isparta’da gül çiçeği sezonunun tamamlandığı bildirildi. Bu yıl gecikme yaşanan gül çiçeğinde 15 Temmuz darbe girişiminin  etkili olduğu belirtildi. Sezonun kapandığı bildiren Gül ve Gülyağı Satış Kooperatifi (GÜLBİRLİK) Başkanı Mahmut Demir basın toplantısı yaparak sezon hakkında değerlendirme yaptı. Bu sene darbe girişiminin gül yağı alımını geciktirdiğini söyleyen Demir gül yağı sezonunun nihayet sone erdiğini açıkladı.

Demir gül çiçeği alım fiyatının ise her sene değiştiğini ve bu fiyatların pazardaki duruma göre hesaplandığını dile getirdi. Geçen sene gül çiçeği alım fiyatında üretici için 5.61 lira hesaplandığını belirten Demir bu yıl alım fiyatlarının arttığını ve bu durumun üretici tarafından olumlu karşılanacağını umduklarını dile getirdi. Geçen seneye göre bu yıl alımlarda yüzde 41 oranında artış olduğunu belirten Demir bu yıl gül çiçeği alım fiyatının 7,5 Türk lirasına çıktığını belirtti. Bu oranda bir artışın yalnızca bu alanda meydana geldiğini dile getiren Demir hedeflerinin sadece para kazanmak olmadığını ifade etti.

Gül ve Gülyağı Satış Kooperatifi (GÜLBİRLİK) Başkanı Mahmut Demir gül çiçeğinin sadece süs olarak görüldüğü için yeterince destek alınmadığını belirterek bu sorun çözüldüğü takdirde üreticinin çok rahat edeceğini ve daha fazla kazanç elde edeceğini dile getirdi.

GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik de gül çiçeği alımı hakkında açıklamalarda bulundu. Çelik bu yıl alınan gül çiçeği hasatının beklediklerinin altında bir miktarda gerçekleştiğini dile getirdi. Çelik, gül çiçeği alımında hedeflerine ulaşamadıklarını ama gül yağı ve katı gül yağı alanında bekledikleri miktarı elde ettiklerini belirtti. GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik gül yağı üretiminde Isparta’nın hala listede birinci sırada olduğunu dile getirdi. 

Isparta’nın dünyanın gül yağı ihtiyacının yüzde 65’lik kısmını karşıladığı belirtildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.