Ana SayfaGündemAkbank Konut Kredisi Oranları

Akbank Konut Kredisi Oranları

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Akbank konut kredisinde bir adım öne geçmek için aylık faiz oranını yüzde 0,99’a indirdi. Bankalar arasında yaşanan çetin rekabet müşterilerin daha düşük oranlarda konut kredisi kullanmasına imkan tanıyor.

Alınan kredilerin bankaya geri ödemeleri ise 10 yıla varan vadelerde yapılabilmektedir. Bu sayede müşteriler kira öder gibi ev sahibi olabilmekteler.

120 Aya Varan Vadelerde Geri Ödeme İmkanı

12 aydan 120 aya kadar vade seçenekleri sunulan konut kredisi kampanyası dahilinde faiz oranları vade seçeneğine göre farklılık göstermektedir. 12 ay ile 60 ay vade aralığında konut kredisi kullanmak isteyen müşterilere aylık yüzde 0,99 oranında faiz uygulanmaktadır. 61 ay ile 120 ay aralığında bir vade seçerek geri ödemelerini gerçekleştirmek isteyen müşteriler için ise faiz oranı aylık yüzde 1,06’dır.

5 yıl vade seçeneğini tercih ederek 100.000 Türk Lirası konut finansmanı kullanan bir müşteri; bankaya aylık takribi 2.200 Türk Lirası geri ödeme yapacaktır. Akbank müşteriye binde 5 olarak belirlediği kredi tahsis ücretini bu kredi tutarında 500 Türk Lirası olarak yansıtacaktır. Kredi meblağı değiştiğinde dosya masrafı tutarı da doğru orantılı olarak değişmektedir.

Ekspertiz ve ipotek tesis ücretleri de müşteriye toplamda yaklaşık 1.000 Türk Lirası olarak yansıtılmaktadır. (Ekspertiz ücreti konutun yerine ve metrekaresine göre değişkenlik göstermektedir.) 5 yılın sonunda müşterinin bankaya geri ödeyeceği tutar ise 134.500 Türk Lirasını bulacaktır.

61- 120 Ay Arası Vadede Oran 1,06!

61- 120 ay arası vadeli olarak konut kredisi kullanılmak istendiğinde faiz oranı 0,99’dan 1,06 seviyesine çıkmaktadır. 120 ay vade de 100.000 Türk Lirası kredi kullanıldığında; aylık geri ödeme tutarı 1480 Türk Lirası olarak müşteriye yansıyacaktır. Müşteri bankaya 120 ay sonunda toplam 178.600 Türk Lirası ödeme yapacaktır. Yani toplam ödenen faiz miktarı 78.600 Türk Lirasını bulacaktır.

Garanti Bankası konut kredisi vadesi boyunca hayat sigortası, konut sigortası ve DASK (Deprem ve Doğal Afet Sigortası) yaptırmayı zorunlu kılmıştır. Konut sigortası yıllık ortalama 200 lira, DASK prim ücreti yıllık ortalama 150 lira olarak müşterilerden tahsil edilmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.