Ana SayfaEkonomiTürkiye Otomobil Pazarı’nda Daralma

Türkiye Otomobil Pazarı’nda Daralma

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Türkiye’nin 2016 yılına ait ilk 9 ayının otomobil satışlarını açıkladı. Yapılan açıklamada Türkiye otomobil pazarında düşüş yaşandığı tespit edildi. Açıklanan rapora göre 2016 yılının Ocak ile Eylül arası yapılan otomobil satışlarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 oranında azaldı. 2015 yılının ilk 9 ayında otomobil ve hafif ticari araç satışının toplam  662 bin 988 olduğu belirtilirken bu yıl yapılan otomobil ve hafif ticari araç satışının ise 636 bin 499 tane olduğu açıklandı. Oranlarda yüzde 4 düşüş tespit edildi.

Yalnızca otomobil satışlarının da yüzde 2,3 oranda azaldığı gözlendi. Geçen yıl Ocak ile Eylül arası satılan otomobillere göre 2016 yılının ilk 9 ayında yüzde 2,3 gerileme oldu ve bu dönemde toplam 489 bin 365 araç satışı gerçekleştirildi.

2016 yılının ilk 9 ayında satılan hafifi ticari araç satışının ise 147 bin 134 adet olduğu ve 2015 yılına göre yüzde 9,22 oranında gerileme olduğu ifade edildi.

Eylül Ayında Artış Yaşandı 

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından yapılan açıklamada yalnızca Eylül ayı içinde yapılan otomobil ve hafif ticari araç satışları da açıklandı. Buna göre 2016 Eylül ayında yapılan araç satışlarının geçen yıla göre yüzde 5,57 oranında arttı. Eylül ayı içinde 67 bin 593 tane otomobil ve hafif ticari aracın satıldığı açıklandı. 2015 yılı Eylül ayında gerçekleşen otomobil ve hafif ticari araç satış miktarının ise 64 bin 25 olduğu belirtildi.

2016 Eylül ayında otomobil satışları da yüzde 9,03  oranında yükseldi. Eylül ayında otomobil satış rakamının 51 bin 340 olduğu belirtildi.

Eylül ayında yapılan hafif ticari araç satışında da geçen yıla göre yüzde 4,04 düşüş gözlendi. Hafif ticari araç satışı Eylül’de 16 bin 253 adet yapıldı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.