Ana SayfaEkonomiBankalara Ödenen Kredi Faiz Miktarı Geri Alınabilecek!

Bankalara Ödenen Kredi Faiz Miktarı Geri Alınabilecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uyanıklık Yapan Bankalara Rest!

21 Ağustos 2007 tarihinden 22 Eylül 2011 tarihine kadar kredi ve kredi kartı faizlerini kartel oluşturarak yükselten 12 banka hakkındaki dava sonuçlandı. Tamamlanan hukuki süreç neticesinde bu tarih aralığında kredi çekerek fazladan kredi faiz farkı ödemek zorunda kalan kişilerin fazladan ödedikleri parayı geri alabilmelerine karar verildi.

12 farklı banka hakkındaki bu dava 2013 yılında alınan büyük bir kararla gündeme gelmişti. 8 Mart 2013 tarihinde bankalara toplamda 1,1 milyar idari para cezası kesildi. Ancak bankaların alınan karara itiraz etmesi nedeniyle hukuki süreç günümüze kadar devam etti. Rekabet Kurulu’nun verdiği karar dün itibariyle onandı. Böylece bankaların kesin olarak suçlu oldukları konusunda hüküm verilmiş oldu.

3 Kat Tazminat Alınabilir!

Celal Bayar Üniversitesi Ticaret Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Murat Şahin’e göre ilgili süreçte kredi alan kişiler zararlarının 3 katı kadar tazminat talep edebilecekler. Dolayısıyla o dönemde fazladan 1000 lira ödeme yapmış olan birisi bankaya açtığı dava ile birlikte bankadan 3 bin lira geri alabilecek.

1 Milyon’dan Fazla Dava Açılabilir

2007 ve 2011 tarihleri arasında kredi alan kişi sayısı incelendiğinde ortaya oldukça ilginç bir tablo çıkıyor. Zira bu aralıkta sadece konut kredisi alan kişilerin sayısının yaklaşık 1 milyon 680 bin kişi olduğu görülüyor. Toplamda ise 30 milyondan fazla kişi kredi almış. Faizin yüksek olduğu bu dönem için verilen karardan sonra milyonlarca kişi hakkını arayabilir. Bu da bankaların ciddi bir maddi kayıp yaşaması anlamına geliyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.