Ana SayfaEkonomiOperatöre 45 Saniyede Bağlantı

Operatöre 45 Saniyede Bağlantı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Elektrikle ilgili sorunların çözümü için başvurulan çağrı merkezlerinde operatöre bağlanmak için artık beklemeye gerek kalmayacak. Artık çağrı merkezlerinde operatöre bağlanmak için 45 saniye şartı getirilecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’dan  (EPDK) alınan bilgilere göre yeni açılacak olan çağrı merkezlerinin hizmet kalitesi ile ilgili düzenlemeler ve kurallar belirlendi. Bu çağrı merkezlerinin elektrik dağıtım merkezleri tarafından açılacağı belirtildi.

Bu kapsamda açılan ilk çağrı merkezi geçtiğimiz hafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından Denizli’de açılmıştı. Çağrı merkezinde 24 saat boyunca hizmet olacağı belirtilmişti. Bu çağrı merkezine getirilen zorunlu bir özellik ise operatörlerle ilgili bölümde meydana geldi. Buna göre çağrı merkezlerine ulaşan kişiler artık uzun süre operatöre bağlanmak için beklemek zorunda kalmayacak ve en fazla 45 saniye içinde operatörle görüşebilecek.

9 Çağrı Merkezi Kurulacak

Elektrik dağıtım şirketleri (EDAŞ) tarafından ülke çağında 9 çağrı merkezi daha kurulacağı belirtildi. Kurulacak bu yeni çağrı merkezlerinde aboneler elektrik ile ilgili soruların cevaplarını alabilecek. Aboneler bu çağrı merkezleri ile kaçak elektrik kullanan kişileri de şikayet edebilecek, elektrikle ilgili arıza bildirimi yapabilecek, ödemelerle ilgili itirazlarını bildirebilecek. 

Operatörlere bağlanan ve 2 dakika içinde işini tamamlayamayan kişiler ise yeniden operatörlere yönlendirilecek. 45 saniye sınırlandırılacak bekleme süresi içine reklamlar da dahil edilecek.

Çağrı merkezlerine başvuru yapan herkese bir takip numarası verilecek ve kişiler istediği anda mesaj ya e posta ile de dönüş alabilecek. 

Çağrı merkezleri ile yapılacak görüşmelerin tamamı kayıt altında tutulacak. Çağrı merkezinde yapılacak raporlar ve işlemler sonrasında değiştirilmeyecek. Elektrik dağıtım şirketlerinin (EDAŞ) kuracağı çağrı merkezlerinde yapılan görüşmeler 5 yıl boyunca yedeklenecek ve saklı tutulacak. 

Akredite kuruluşları tarafından çağrı merkezleri sürekli olarak denetlenecek ve incelemeler belgeler halinde her yıl Mart ayında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) sunulacak. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.