Ana SayfaEkonomiYapı Kredi 1,15 Milyar Dolar Kredi Temin Etti

Yapı Kredi 1,15 Milyar Dolar Kredi Temin Etti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yapı Kredi Bankası’nın 1 milyar 150 milyon dolar değerinde sendikasyon kredisi elde ettiği açıklandı.  Yapı Kredi Bankası’nın bu sendikasyon kredisini 14 farklı ülkeden katılan 33 banka ile elde edildiği belirtildi. 33 bankadan elde edilen sendikasyon kredisinin 1 milyar 150 milyon dolar değerinde olduğu açıklandı. 

Yapı Kredi Banka’sının bu sendikasyon kredisini iki farklı para cinsiyle temin ettiği belirtildi. Sendikasyon kredisinin  233 milyon 500 bin dolar ve 817 milyon 250 bin avro  olmak üzere iki döviz cinsinden oluştuğu açıklandı. Banka elde ettiği sendikasyon kredisini dış ticaret finansmanında kullacağını ifade etti.

Yapı Kredi Bankası’nın sendikasyon kredisini 367 gün vadeli aldığı belirtilirken kredinin maliyetinin  libor + yüzde 1,10  ve  euribor + yüzde 1 olarak gerçekleştirdiği açıklandı. 

Yapı Kredi sendikasyon kredisinin anlaşmasının koordinatörlüğünü Emirates NBD Bank PJSC ve Mizuho Bank Ltd. yaptığı belirtilirken düzenleyiciliğini Mizuho Bank Ltd. yaptığı ve aracılığını da Unicredit Bank AG. üstlendiği açıklandı. 

Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın 1 milyar 150 milyon dolarlık sendikasyon kredisi hakkında bu kredi ile uluslarası alanda büyük bir başarı kaydettiklerini belirtti. Açıkalın elde ettikleri sendikasyon kredisi ile uluslararası piyasada bulunan fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesinde başarılı olduklarını ve bu başarının istikrarlı biçimde devam ettiğini dile getirdi.

Açıklamalarına devam eden Açıkalın dünya piyasasının dalgalı olduğu bir dönemde aldıkları sendikasyon kredisinin hem Yapı Kredi bankasına hem de ülke ekonomisine olumlu bir imaj verdiğini belirtti. Yapı Kredi bankasının 2016 yılında toplam 2 milyar 650 milyon dolar sendikasyon kredisi elde ettiğini ifade eden Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın Açıkalın ülke ekonomisini ve ülke içinde yapılacak ihracatları desteklemeye devam edeceklerini söyledi.  

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.