Ana SayfaEkonomiÇanakkale’den Avrupa'ya Közlenmiş Biber İhracatı

Çanakkale’den Avrupa’ya Közlenmiş Biber İhracatı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çanakkale Biga’dan Avrupa ülkelerine közlenmiş biber ihracatı yapıldığı açıklandı. Közlenmiş biber ihracatının Çanakkale’nin Biga ilçesinde kurulan bir fabrikada üretimi ile yapıldığı belirtildi. Közlenmiş biber fabrikasının Biga Organize Sanayi Bölgesinde kurulu olduğu bildirildi.

Közlenmiş biber ihracatı ile ilgili açıklama yapan firmanın Genel Müdürü Erdil Çağlayan fabrikada yılda 7 bin ton biber işlendiğini dile getirdi. Fabrikanın 7 bin ton biber işleme kapasitesinde olduğunu dile getiren Çağlayan fabrikada 65 kişiye istihdam sağlandığını belirtti. Biber sezonunda ise fabrikada istihdam eden işçi sayısının 350’ye yükseldiğini dile getiren Çağlayan işçilerin bu dönemde çift vardiya olarak çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Közlenmiş biber firmasının Genel Müdürü Erdil Çağlayan bu biberlerin işlendikten sonra Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini ifade etti ve ürettikleri biberlerin Avrupa sofralarında olmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti. 

2015 Yılında 5 Milyon Avro Değerinde İhracat

Çanakkale’nin Biga Organize Sanayi Bölgesinde kurulu olan fabrika ile Avrupa’ya ihraç yapıldığını belirten Çağlayan geçen yıl 5 milyon avro değerinde közlenmiş biber ihraç ettiklerini açıkladı. Çağlayan bazı zamanlarda biber bulunmasında sorunlar yaşandığını dile getirdi. Biberin ilk olarak Adana’da ortaya çıktığı, sonrasında ise Adana’dan Çanakkale’ye getirdiklerini belirten Çağlayan bu biberi işledikten sonra közlenmiş hale getirdiklerini ve kavanozlara koyarak ihraç ettiklerini açıkladı. Firmanın genel müdürü Ersin Çağlayan Adana dışında Çanakkale, Manisa ve Karacabey’den biber bulduklarını ve bu bibeleri fabrikada kullandıklarını dile getirdi.

Çağlayan  biberleri fabrikada işleyip közlenmiş hale getirdikten sonra ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya, Hollanda, Almanya, Yeni Zelanda, İsveç, İtalya, Endonezya, Romanya ve Yunanistan’a ihraç ettiklerini açıkladı. Bu ülkelerde biberlerin beğeniyle tüketildiğini açıklayan Ersin Çağlayan bunun ülkemiz adına gurur verici bir olay olduğunu dile getirdi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.