Ana SayfaEkonomiÜlke İçinde Sarımsak İhracatı

Ülke İçinde Sarımsak İhracatı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gaziantep’in Araban ilçesinde yetişen sarımsakların Taşköprüye satıldığı belirtildi. Kastamonu’da yer alan ve sarımsağın başkenti olarak anılan Taşköprüye yapılan satışların bir süredir devam ettiği bildirildi. Araban sarımsağı büyüklüğü ve tane doluluğu sebebiyle yıllardır tercih edilen bir ürün olurken satışı yapılan bölgelere son dönem içinde Taşköprü’de eklendi.

Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, Araban’da yetişen sarımsakları Türkiye’de birçok ile sattıklarını açıkladı. Araban bölgesinde satışların çoğalmasıyla birlikte sarımsak ekim alanlarının da çoğaldığı bildirildi. Geçtiğimiz yıl içinde 10 binlik bir arazide üretilen Araban sarımsağı bu yıl içinde 30 bin dönümlük bir arazide ekilmeye başladı.

Araban’da yetişen sarımsaklarla ilgili konuşan Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, 2016 yılında sarımsaktan elde ettikleri miktarın tatmin edici düzeyde olduğunu belirtti. Arabanlı çiftçilerin sarımsak üretimine çok önem verdiğini belirten Doğan ilçede üretilen sarımsakların her geçen yıl arttığını dile getirdi. Doğan Araban’da ürettikleri sarımsakları hem yakındaki ilçelere sattıklarını hem de büyük illere sattıklarını belirtti. Araban sarımsağının satıldığı iller arasında İstanbul ve Ankara gibi büyük iller yer alıyor.

Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, ülkenin birçok bölgesine sarımsak sattıklarını dile getirdi ve sattıkları bölgeler arasında Kastamonu ve Taşköprü’nün bulunduğunu belirtti. Taşköprü’nün sarımsağın başkenti olduğunu söyleyen Doğan eskiden sarımsağın Araban’da ek iş olarak yapıldığını ve satıldığını söyledi. Artık işlerin değiştiğini belirten Doğan Araban’da tarım alanında ana geçim kaynağının sarımsak üretimi olduğunu dile getirdi.

Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan bu yıl ekim için 30 bin dönüm ayırdıklarını ve önümüzdeki yıl sarımsak hasatının daha fazla olacağını sözlerine ekledi. Araban’da sarımsak üretenlerden birisi olan Şıho Boztaş, Araban’da ürettikleri sarımsağın Taşköprü’de üretilen sarımsaklardan daha iyi olduğunu belirtti. Boztaş üretilen sarımsakların Araban’da paketlendikten sonra başka illere gönderildiğini dile getirdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.