Ana SayfaEkonomiİşsizlik Maaşları Yeniden Düzenleniyor

İşsizlik Maaşları Yeniden Düzenleniyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İşsizlik maaşlarını içerek yeni bir düzenlemenin hazırlık aşamasında olduğu belirtildi. Yeni düzenleme ile işsizlere verilen maaşların arttırılacağı ve işsizlik maaşı alma süresinin uzatılacağı açıklandı. Yeni yapılacak düzenlemede işini kendi isteği ile bırakanlar ve kusuru sebebiyle işten ayrılanlar dışında son 120 gün içinde prim ödeyip sürekli olarak çalışmışsa ve son 3 yıl boyunca da en az 600 gün işsizlik primi ödediyse işsizlik maaşı almaya hak kazanacak.

Yapılan düzenlemede ise bu sürelerde yenileme yapılacak ve süreler kısaltılacak. Eski sistem ile işten ayrılmadan önce son 120 gün içinde prim ödemesi yapması gerekenlerin artık işten ayrılmadan önceki son 30 gün içinde çalışmış olması ve prim ödemiş olması yeterli olacak. Yine aynı uygulama çerçevesinde son 3 yıl boyunca toplam 600 gün prim ödemesi gerekenlerin ise 100 gün prim ödemesi yeterli olacak ve bu kişiler işsizlik maaşı almaya başlayacak. 

Yeni düzenleme işten ayrılma sebepleri hakkında da yenilikler sağlayacak. Artık kendi kusuru ile işten ayrılmak zorunda kalan kişilere de işsizlik maaşı verilmeye başlayacak. 

Bilindiği üzere şimdiki sistemde işsizlik maaşı hesaplaması kişinin son 4 aylık dönemde aldığı maaşın brüt ortalamasına göre yapılıyordu. Maaşlar yüzde 40 olarak ödeniyordu ve maaş asgari ücretin yüzde 80 oranında ödeniyordu. Yeni sistem ile birlikte bu uygulamada değişecek. Yeni düzenleme ile işsizlik maaşında artma sağlanacak.

Şuan da 653 ile bin 307 lira ödenen işsizlik maaşlarında üst limitin arttırılması planlanıyor. Yeni düzenleme ile işsiz maaşlarının üst sınırı ilk etapta bin 500 lira sonra da 2 bin liraya çıkacak.

10 ay olarak ödenen işsiz maaşlarının ise artık 15 ay olarak ödenmesi üzerinde çalışılıyor. 

İşçiler işini kaybettiğinde aldıklar işsizlik fonunun kapsamı yeni düzenleme ile arttırılacak ve bu fon esnafları da kapsayacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.