Ana SayfaEkonomiKadın Çalışan Sayısı Yükseliyor

Kadın Çalışan Sayısı Yükseliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kadınlar iş hayatına katılmak istiyor. Son açıklanan verilere göre iş hayatında kadınların sayısı arttı.  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından hazırlanan raporda Türkiye’de bu yıl ile birlikte 15 yaşının üzerinde olan ve çalışabilecek durumda olan 26 milyon kadın olduğu tespit edildi. Açıklanan raporda bu kadınların yüzde 36.8 oranında bir katılımın Haziran 2016’da gerçekleştiği ve oranda kadınların iş hayatına atıldığı bildirildi. 2016 yılı ile birlikte Türkiye’de kadın sayısı yüzde 36.8’e yükseldi ve böylece bir rekor kırıldı. Türkiye’de daha önce bu kadar büyük bir kadın çalışan oranına katılımın sağlanmadığı bildirildi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından hazırlanan rapor ile 2016 Haziran ayı birlikte Türkiye’de iş hayatına 9 milyon 754 bin kadının katıldığı belirlendi. İş hayatına katılan kadınların 8 milyon 358 binine iş bulundu ve bu kadınlar çeşitli sektörlerde çalışmaya başladı. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile açıklanan verilerde Türkiye’de şuanda 1.2 milyon kadının işsiz olduğu belirtildi. İş gücü dışında bulunan kadınların sayısının ise 16 milyon 455 bin olduğu tespit edildi. 

Türkiye İşçi Kurumunda kayıtlı kadın sayısınında 2016 yılının ilk 6 ayında yüzde 47 oranında arttığı ve toplam  1 milyon 829 bin 791 kadın sayısına ulaştığı bildirildi.

Açıklanan raporlar doğrultusunda kadınların son yıllarda iş hayatına katılımlarını arttığı ve bu sayının her geçen gün arttığı bildirildi. 2002 yılının sonunda kadınların iş hayatındaki oranının yüzde 22.2 olduğu belirtilirken bu durum 2016 yılında değişti ve çalışan kadın yüzde 36.8’e yükseldi. Bu durumun ülkede görülmemiş bir rakam olduğu belirtilse de Türkiye’nin kadın çalışan konusunda hala çoğu ülkeden geride kaldığı biliniyor. Kadın çalışan sayısının arttırılması için çeşitli çalışmalar ve kurslar da belediyeler tarafından düzenleniyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.