Ana SayfaEkonomiÇeyrek Altın Üretiminde Artış

Çeyrek Altın Üretiminde Artış

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çeyrek altın üretiminin Eylül ayı sonuçlarında büyük bir artış yaşandığı gözlendi. Geçtiğimiz yıla göre Çeyrek altın üretiminde 180 kat fazla üretim gerçekleştirildiği tespit edildi. Çeyrek altın üretiminin eylül ayında  442 bin 250 adet gerçekleştirildiği belirtildi. Çeyrek altın üretiminin 2015 yılında  2 bin 440 adet olduğu ve bu yıl 180 kat artış olduğu açıklandı.

2016 yılında piyasaya 442 bin 250 adet çeyrek altın sürüldü. 180 kat üretim sonucunda bu yıl satışların daha fazla olacağı belirtildi. Piyasaya sürülen çeyrek altınların bilgisi Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nden alındı. Alınan bilgilere göre darphane de 2016 yılı içinde 442 bin 250 adet üretildi ve bu üretilen altınların toplam ağırlığı da 775 bin  920,30 gram oldu. 2015 yılı içinde darphanenin ürettiği çeyrek altın miktarı 2 bin 440 adet olmuştu ve bunların ağırlığı da 4 bin 280,90 gram olarak hesaplamıştı.

Çeyrek altının 180 kat fazla üretilmesinin talepler doğrultusunda gerçekleştirildiği bildirildi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra çeyrek altın döneminde duraklanma yaşandığı bildirildi. Aynı zamanda darbe girişiminin gerçekleştiği tarihin en yoğun düğün sezon olması ve düğünlerin ertelenmesi sonucu çoğu düğün Eylül ayına çekildi. Tüm bu sebepler sonucu Eylül 2016 tarihinde üretilen çeyrek altın miktarında artış yaşandı.2015 Eylül ayında yalnızca 2 bin 440 adet olarak üretilen çeyrek altın bu yıl adeta bir patlama yaşandı. 2016 Eylül ayına kadar toplam 3 milyon 672 bin 200 adet çeyrek altın üretiminin yalnızca eylül ayı üretim miktarı ise 442 bn 250 adet olarak gerçekleşti. Çeyrek altın üretim miktarının önümüzde kasım ve aralık aylarında ise bu kadar fazla derece de üretilmeyeceği bildirildi. Düğün sezonunun Eylül ayına ertelenmesi sonucu çeyrek alın üretiminde artış yaşandı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.