Ana SayfaEkonomiKapalıçarşı’da 600 Dükkan Kapandı

Kapalıçarşı’da 600 Dükkan Kapandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünyaca ünlü Kapalıçarşı’da kepenkler iniyor. Şimdiden 600 dükkanın kapandığı Kapalıçarşı’da turizm sezonunda yaşanan kayıplar sonrası dükkanların kapanmaya başladığı bildirildi. Dünyanın en ünlü ve en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Kapalıçarşı’da toplam 3 bin 600 olan dükkan sayısında 600 dükkanın şimdiden kapandığı açıklandı.

Turizmde bu yıl yaşanan hızlı düşüş ile kötü günler geçiren Kapalıçarşı esnafı gibi Beyoğlu İstiklal Caddesin’deki dükkanlar da kapanmaya başlamıştı. Eski sezonlarda günde 500 bin kişinin ziyaret ettiği, alışveriş yaptığı dükkanlara artık gün içinde bir kişi bile uğramıyor.  Kapalıçarşı Esnaf Derneği Başkanı Hasan Fırat kapanan dükkanlarla ilgili olarak kapanan dükkan sayısının gitgide arttığını ve Ekim ayı sonunda 1000 dükkanın kapanmış olacağını dile getirdi. Çoğu kişinin yıl sonunda sözleşmesinin bittiğini belirten Fırat kiralarda artış olursa yıl sonuna kadar 1 bin 500 dükkanın kapanmış olacağını ifade etti.

Kapalıçarşı Esnaf Derneği Başkanı Hasan Fırat 2016 yılının ilk 8 ayında ülkeye gelen turist sayısının diğer senelere göre yüzde 30 düştüğünü belirtirken Kapalıçarşı esnafını asıl çöküntüye uğratan etkenin kongre turizmi ve kruvaziyer gemilerinin azalması olduğunu dile getirdi. 

Kapalıçarşı Esnaf Derneği Başkanı Hasan Fırat Kapalıçarşı’da kapanan dükkanlar arasında en çok hediyelik eşya ve kuyumcu dükkanlarının olduğunu söyledi. Hediyelik eşya dükkanları ve kuyumculara gelen müşterinin yüzde doksanının yabancı müşterilerden oluştuğunu belirten Fırat ülkeye turist gelmeyince de dükkanların iş yapamaz hale geldiğini dile getirdi.

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kökler ise konuyla ilgili olarak Kapalıçarşı’da çalışanlardan 10 bin kişinin işi bıraktığını belirtti ve ülkede yaşanan zor durumların Kapalıçarşı’yı da kötü etkilediğini ifade etti. Kökler ülkede yaşanan sorunların son bulmasıyla birlikte Kapalıçarşı’nın eski günlerine döneceğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.