Ana SayfaEkonomiKıdem Tazminatına Yeni Düzenleme

Kıdem Tazminatına Yeni Düzenleme

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kıdem tazminatı yasasında değişiklik yapılıyor. Yapılan değişiklikle birlikte her çalışanın kıdem tazminatı alması sağlanacak. Yeni yapılacak düzenleme hazırlık aşamasında sona gelindiği ve uygulamanın yakında geçerli olmaya başlayacağı belirtildi.

Kıdem Tazminatı yasasında yeni yapılacak uygulama için hem işçi ile hem de işverenler ile görüşülecek. Yeni yapılacak uygulama ortak bir karar ve talepler doğrultusunda yapılacak. Yeni sistem Kıdem Tazminatı fon dönemi başlayacak. Buna göre 1 yıllık çalışma ile kazanılan 1 aylık brüt kıdem tazimatında fonla birlikte azalma olmayacak. 30 günlük çalışma karşılığı olan 8.3 değerindeki miktar devlet tarafından korunacak ve miktarında düşüş yaşanmayacak. Yeni fon ile her işçinin bireysel kıdem hesabı olacak. İşçilerin bireysel kıdem hesaplarına işverenler her ay düzenli olarak belirli miktarda para yatıracak. Çalışan kişiler de bireysel kıdem hesaplarına her ay yatan parayı sürekli takip edebilecek ve miktarı öğrenecek.

Her çalışana açılacak olan bireysel kıdem hesapları 1 Ocak 2017’de açılacak. Yasanın çıkmasıyla birlikte bütün çalışanlar kıdem tazminatı fonundan faydalanabilecek. İşçiler en az 3 bin 600 gün prim ödeme zorunluluğunda olacak ve en az 15 yıl çalışmaları karşılığında bireysel kıdem hesaplarına birikecek olan parayı kullanabilecek. Evilik ve askerlik gibi özel durumlarda kıdem hesabında yer alan paraların kullanılabilmesi için 10 yıllık bir çalışma şartı sunulacak. Emekli olan kişiler bireysel kıdem hesaplarına birikten tüm parayı çekme hakkına sahip olabilecek. 

Yeni yasa ile birlikte 1 gün çalışan kişi bile kıdem tazminatı alacak. Eski sistemde yalnızca işten atılanlara verilen kıdem tazminatı artık istifa eden kişilere de verilecek. Yeni yasanın 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren uygulamaya konulacağı öngörülüyor. Yeni yasa birçok değişikliği içinde barındıran bir yasa olacak. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.