Ana SayfaEkonomiKamu Harcamalarında Yeni Düzenleme

Kamu Harcamalarında Yeni Düzenleme

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomiyi canlandırarak hareket katmak isteyen hükümet yetkilileri yapacakları çalışmalar doğrultusunda bazı yenilik ve düzenlemeler getirecekler. 2017 ile 2019 yılları arasındaki Orta Vadeli Program (OVP) hazırlanmasıyla birlikle kamu alanındaki harcamalara yönelik bazı ekonomik politikalar belirlendi. İşte bu belirlenen politikalar: 

Kamu kurum ve kuruluşlarına verdikleri hizmetler doğrultusunda harcamaları üzerine verilen ödenekler daha planlı ve programlı bir şekilde denetlenerek harcama işlemleri yapılacak. 

Şuandaki harcama listeleri ve programları incelenecek ve geçerliliğini yitirmiş olan plan ve projelerin durdurulması resmileştirilecek. 

Yeni hazırlanacak plan ve projeler için harcama listeleri yeniden oluşturulacak. Buna uygun olarak maliyetler belirlenecek. 

Hizmetler dahilinde alınacak olan mal ve ürünlerin maliyetine ilişkin ‘sıfır tabanlı bütçe‘ politikası izlenerek bu yolda uygun alımlar yapılacak. 

  • Kamu kurum ve kuruluşlarında halka hizmet verme amacıyla kullanılan bilgi teknoloji sistemleri bir bütün haline getirilecek ve ortak merkezde toplanacak. 
  • Kamu kurum ve kuruluşlarının plan ve projeleri en başta Kalkınma Planı’na uygun halde olmasına ve yerel politikaların çalışma prensiplerine uygun olmasına dikkat edilecek. Bu kapsamda proje bütçeleri düzenlenecek. 
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında harcamalara yönelik benzer ihtiyaçların görüldüğü yerlerde ortak alımlar gerçekleştirilerek plan ve bütçeler hazırlanacak. 
  • Kamu hizmet binasına ve kullanılan taşıtlara da düzenleme yapılacak. Hizmet binalarının boyutları ve maliyetleri verdikleri hizmet doğrultusunda düzenlenecek. Araç kullanımının gereksiz olduğu yerlerde araç temini yapılmayacak. Fazla araçların olduğu yerlerde ise araçlar geri çekilecek. 
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında ‘e-dönüşüm’ projeleri hazırlanarak bu politikaya geçiş yapılacak. Hizmetlerdeki maliyetlerde azalış, hizmet kalitelerinde artışın boy göstermesi beklenilecek. 
  • AR-GE projeleri kapsamında ödenecek ücretlerde, en başta yüksek dış ticaret açığına sahip sektörler üzerinde durması ve bu yönde ödeme yapılması kararlaştırılacak.  
  • Tarım sektöründeki verilen destek ödeneklerinde düzenleme yapılarak, verimlilik oranına göre ödeneklerin ödenmesi yapılacak. 
  • İhtiyaç sahiplerine yönelik verilen sosyal yardım ve hizmetlerde bu yolda çalışan özel sektör ile kamu arasında ortaklaşma çalışmaları yapılarak, daha düzenli bir iş ağı oluşturulmaya çalışılacak. 
  • Sağlık sektöründe gereksiz kullanımı önleme amaçlı olarak; ilaç, tıbbi cihaz ve tedavi harcamaları kontrol altına alınacak. Sürekli olarak kontrol altına alınarak  hizmet kalitesinden ödün vermeden yapılması sağlanacak.  
  • Sağlık sektörüne yönelik yatırım ve harcamalarda artış yapılacak. Hizmet kalitesinin daha üst seviyeye çekilmesi planlanacak. Sağlıklı hayat kültürüne yönelik halkta bilinçlendirme çalışmaları yapılacak. Sağlık okuryazarlığı oranında artışın gerçekleşmesi için projeler başlatılacak. Aile hekimlerine olan önem artırılacak. 
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.