Ana SayfaSağlıkCilt Etiketlerinin (Siğillerin) Tedavisinde Etkili 5 Doğal Yöntem

Cilt Etiketlerinin (Siğillerin) Tedavisinde Etkili 5 Doğal Yöntem

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Daha çok, göz kapağı, boyun, yüz ve kasık bölgesinde görülen, cilt etiketleri genellikle düzensiz şekillerde büyür. Bazen göğüsler ve koltuk altlarında da görülebilir.
Birçok faktör cilt etiketlerine (siğil) sebep olabilmektedir. Bunlardan bazıları, tıraş kesik ve çizikleri, mücevherlerden kaynaklı sürtünme, aşırı steroid kullanımı ve gebeliğe bağlı hormonal değişikliklerdir. Önlem alınmayan cilt etiketleri, diyabet ve obezite gibi tıbbi birtakım sorunlara neden olabilmektedir.
Cilt etiketleri (siğiller) genellikle doktorlar tarafından tıbbi yöntemlerle giderilse de, evinizde çok daha ekonomik ve doğal yöntemler aracılığı ile bu sorundan kurtulmak mümkün. Siz de evinizde bu yöntemleri kullanarak bu rahatsızlıktan kurtulabilirsiniz.
1-) Çay Ağacı Yağı
Ayrıca melaleuca yağı da denilen çay ağacı yağı, Avustralya’nın güney-doğusunda bulunan Queensland bölgesinde yetişen yerli bir uçucu yağdır. Çay ağacı yağı, çok farklı hastalıkların tedavisinde kullanıldığı gibi, cilt hastalıkları için de kullanılan popüler bir bitkidir. Antibakteriyel, antifungal ve antiviral özelliklere sahip olduğu bilinen çay ağacı yağı etkili bir antiseptiktir.
Birkaç damla çay ağacı yağı bir pamuğa sürülerek cilt etiketlerinin görüldüğü bölgeye dairesel hareketler çizerek uygulanır. Cilt etiketlerini yok etmede etkili olan bu ağrısız ve kolay yöntem günde 2 kere olmak üzere 2 hafta boyunca kullanıldığında etkisini gösterecektir.
2-) Elma Sirkesi
Elma sirkesi, diş ağrısı, zehirlenme, kepek oluşumu ve alerjik hastalıklarda, binlerce yıldır kullanılan geleneksel bir ilaçtır. Cilt güzelliği için kullanılan en bilinen bitki elmadır. Hatta Kleopatra’nın güzelliğini korumak için elma sirkesi kullandığı rivayet edilmektedir.
Çay ağacı yağı gibi, elma sirkesi de çeşitli cilt hastalıklarına ve cilt etiketine karşı antiseptik özellikler barındırmaktadır. Elma sirkesi cilt kaşıntısına da iyi gelir.
Uygulayacağınız bölgeyi temizledikten sonra parmağınız ya da pamuk yardımı ile elma sirkesini sürünüz ve kuruyana kadar bekleyiniz. Uygulamadan sonra batma hissi oluşabilir. Bu korkulacak bir durum değildir.
3-) Kekik Yağı
Güçlü aromatik kokusu ve tadı ile bilinen kekik yağı, aynı zamanda antibakteriyel ve anti-inflamatuar özellikler içerir ve siğillerin tedavisinde yardımcı olarak kullanılır. Kekik yağı, yarı miktarında Hindistan cevizi yağı ile karıştırılarak cilt etiketlerinin olduğu bölgeye 2 ila 4 hafta arasında uygulanır. Tedavi sonucunda siyah lekelerin kaybolduğunu göreceksiniz. Kekik yağı, göz kapakları ve genital bölgeler için uygun değildir.
4-) Hint Yağı
Hint yağı keneotu tohumlarını elde edilen yağdır. Sarımsı bir renge sahip olan bu yağ, genellikle ticari amaçlı kullanılır. Anti-bakteriyel özellikler taşıyan Hint yağı, cilt etiketlerine karşı etkilidir ve vücudu virüslere karşı da koruyan güçlü bir savunma aracıdır.
Bikarbonat soda ile Hint yağı karıştırılarak elde edilen macun, cilt etiketlerinin görüldüğü bölgelere uygulanır. Yapışkan bir özelliğe sahip olan bu yağı inceltmek için narenciye yağı kullanılabilir. Bu macun günde iki kere uygulanarak ya da gece uyumadan önce yara bandı yardımı ile sabaha kadar bekletilerek, yaklaşık 4 hafta boyunca kullanıldığında etkisini gösterecektir.
5-) Limon Suyu
Yakın tarihli bir araştırmaya göre limon suyu, norovirüs hastalığına karşı kullanılabilecek önemli bir dezenfektandır. Herkesin bildiği üzere, asidik yapısı nedeniyle temizlik maddelerinde, özellikle de bulaşık deterjanlarında limon suyu yoğun olarak kullanılır. Sitrik asit içeren limon suyu cilt etiketlerine karşı iyi bir çözümdür. Siğillerin görüldüğü bölgede bakteri oluşumunu engellemesi açısından da güçlü bir antiseptik özelliğe sahiptir.
Taze sıkılmış limon suyu, cilt etiketleri tamamen bitene kadar günde üç kere uygulanır.
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.