Ana SayfaEkonomiBursa'da Dev 2 Fuar Bugün Kapılarını Açıyor

Bursa’da Dev 2 Fuar Bugün Kapılarını Açıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bugün Bursa’da tarım ve hayvancılık sektöründeki önemli konumda bulunan iki lider fuar kapılarını ziyaretçilerine açacak. Beklentiler 300 bin üzerinde ziyaretçinin gelmesi ve 500 milyon lira civarında da ticaret hacminin yakalanması. 

14’üncü Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile 9’uncu Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı Bursa Tüyap’da ziyaretçilerini beklemeye başlayacak. Toplamda 4 gün boyunca sürecek olan fuarlarda dünya geneli 40 ülkeden 460 firma ve bin 500 üzerinde marka yer alacak. Fuar yetkilileri tarafından toplamda 300 bin kişinin üzerinde ziyaretçilerin geleceği bekleniyor. Bu kişilerin yüzde 40’ının yabancı olması da beklentiler arasında. Ayrıca 500 milyon liralık ticaret hacminin de oluşması büyük ihtimal. 

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü: ” 2003 yılında sadece 2 salon ve 4 bin metrekarelik bir alanda açılıyordu fuarlar. Şimdi ise uluslararası bir sektör buluşması haline geldi. 7 ayrı salonda tam 75 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek. Geçen yılki düzenlenen fuarı 286 bin kişi ziyaret etmişti. Bu yılki beklentiler 300 binin üzerine çıkılması. Bu yıl her ne kadar turizm ve fuarlara ülkemizde ilgi olsa da biz bu fuarda beklentileri aşacağımızı düşünüyoruz.  

Bu düzenlenen fuarlarla birlikle çiftçi de çok memnun kalacak. Çünkü pazarlardan ziyade başta traktörler olmak üzere en ucuz araç ve ekipmanlar burada olacak. Çiftçilerimizin de bu şansı değerlendireceğini ve en azından 500 milyon liralık bir alışverişin gerçekleşeceğini düşünüyoruz. ” dedi. 

Bir çok ikili görüşme yapılacak ve imzalar atılacak

Ersözlü sözlerine şu şekilde devam etti: ” Düzenleyeceğimiz fuarlar ile birlikte , Ekonomi Bakanlığı ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonu ile 40 dan fazla ülkeyi misafir edeceğiz. Bu fuarla birlikte bir çok ikili görüşmede gerçekleşecek. Bir çok imzalar atılacak ve ekonomik anlaşmalar yapılacak. 

Fuar merkezimizde yer alan Uludağ Konferans Salonu’nda yabancı iş adamları ve fuarımıza katılacak firma yetkililerimiz arasında ikili görüşmeler gerçekleşecek, bazı imzaların atılması büyük ihtimal. Bizde merakla bekliyoruz. ”  

Eş zamanlı olarak tarım kongresi de yapılacak 

Düzenlenecek iki fuarla eş zamanlı olarak Bursa Tarım Kongresi 4’üncü kez gerçekleştirilecek. Ziraat Odaları’nın, Bursa Ziraat Mühendisleri Şubesi’nin ve Uludağ Üniversitesi’nin iş birliği ile düzenlenecek kongrenin teması ‘Küresel ısınma ve ekonomik kriz kıskacında tarım’ olacak. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.