Ana SayfaEkonomiLimon Üreticileri Bu Sene Sevindi

Limon Üreticileri Bu Sene Sevindi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rusya aylardan beri Türk tarım ürünlerine yönelik uyguladığı ekonomik yaptırımına son verme kararı alınca limon üreticileri de en fazla sevinen taraf oldu. Hasat dönemine yeni giren limonlara yönelik kısıtlamanın kalkması limon üreticilerini sevindirdi.

 

1.20 TL’DEN LİMON PUTİN’İN SICAK KONUŞMALARI LİMON ÜRETİCİLERİNE YARADI

Rusya’nın ihraç ettiği tarım ürünleri arasında en fazla ön plana çıkan limondu. Ekonomik yaptırımı kaldıran Rusya’nın yeniden limona yöneleceği düşünülüyor. Türk limon üretiminin %65’lik kısmı kadar büyük bir bölümünü karşılayan Mersin Erdemli ilçesinde hizmet sağlayan limon üreticilerinin yüzü güldü. Rusya Devlet Başkanı Putin cephesinden gelen açıklama neticesinde limon üreticileri ekşi limonun bile tatlandığını söyleyerek şimdiden espri yapmaya başladı bile. Firmalar limon üreticilerinden ihracat yapmak için limonun kilosunu 1.20 TL değerinden almaya başladı.

Limon üreticilerinin temsilcisi konumunda bulunan Mustafa Yılmaz konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak limon açısından beklentinin çok fazla olduğunu dile getirdi. 2016 ve 2017 döneminde  limonun kg fiyatının yüksek olacağını düşündüklerini ifade eden Mustafa Yılmaz, Erdoğan ile Putin arasında sıcak konuşmaların geçmesinin limona olumlu etki edeceğinin sinyallerini verdi.

EKŞİ LİMON TATLANDI

Rusya  ile geçen olumlu konuşmalar hakkında yorumda bulunan isimlerden biri de yöredeki çiftçilerden biri olan Adnan Yalmandı. Adnan Yalman da benzer sözler söyleyerek; çiftçinin yüzünün güleceğini ve 2015 yılına göre daha yüksek fiyatlardan limon satışının gerçekleşeceğini vurgulayarak ekşi limonun bile tatlandığının esprisini de yapmayı ihmal etmedi.

RUSYA YAPTIRIMLARININ KALKMASI HERKESİ SEVİNDİRECEK

Rusya ile ilgili gerçekleştirilen sıcak görüşmelerin olumlu sonuçlar vermesine dikkat çeken Ergün Ersin ise; bu karalar sadece limon üreticilerinin değil; aynı zamanda da halkın, işçinin ve çiftçinin de sevinmesine yardım edeceği yönünde sözlerde bulunarak açıklamasını tamamladı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.