Ana SayfaEkonomiFındık Fiyatları Düşüyor Üretici Şaşırıyor

Fındık Fiyatları Düşüyor Üretici Şaşırıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu sene fındık fiyatları üreticisini üzdü. Uzun zamandır yüksek fiyatlardan satışa çıkan fındık artık bu sezon birden düşerek üreticisini önce şaşkına çevirdi, sonra da üzdü. TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Soydan fındık fiyatlarının 15 TL’den 11 TL’ye düşmesi üreticiyi şaşırttığını belirtti.

 

Fındık fiyatlarının ani bir düşüş yaşaması sonrasında açıklama Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından gerçekleştirildi. TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda da Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı konumunda olan Arslan Soydan, kabuklu fındık fiyatlarının fındık sezonu içerisinde 15 TL’den alıcısını bulduğunu ve bugün itibari ile 11 TL’ye kadar gerilediğine şahit olduklarını ifade ederek şaşkınlığını belli etti.

BİR GÜNDE 0.25 TL DÜŞTÜ

Ordu’dan  gelen fiyatlara göre bugün 50 randımanlı kabuklu fındık 11 TL gibi cüzi bir fiyattan satıcıya sunuldu. Daha dün 11,25 TL’den alıcı bulunduğuna işaret eden Soydan bir günde 0.25 TL gibi bir düşüşün üreticileri üzdüğüne işaret etti.

SOYDAN FINDIĞIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi fındığın önemi hakkında da açıklamalarda bulunarak Ordu başta olmak üzere hemen her Karadeniz Bölgesi ilinde fındığın önemli bir geçim kaynağı olduğuna işaret ederek sadece üretici için değil; ayı zamanda da ülkemiz için de büyük bir yatırım olduğunu belirtti. Fındık üretimi sayesinde ülkemizin yıllık bazda 2,5 ile 3 Milyar Dolar Döviz girdisi sağladığını söyleyen Soydan ülkemizin fındık ihracatının büyük bir kısmını karşıladıklarını anlattı.

SERBEST PİYASA FINDIĞI OLUMSUZ ETİKİLİYOR

Fındık üreticilerini üzen ve ülkemizi de olumsuz yönde etkileyen fındık fiyatlarının düşüş gerekçesini de açıklayan Soydan, serbest piyasaya dikkatleri çekti. Ülkemizde 2009 yılından sonra fındık için serbest piyasa koşullarının geçerli olduğunu bunun da fındık fiyatlarında istikrarsızlığa yol açarak üreticiyi mutsuz ettiğini söyledi ve konuşmasını tamamladı.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.