Ana SayfaEkonomiEmekli Maaşındaki Promosyonlar Nasıl Artırılır

Emekli Maaşındaki Promosyonlar Nasıl Artırılır

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Emeklilere maaşlarının yanında ek olarak promosyonlarda verilecek. Bu promosyonların ne kadar olacağına en çok alınan maaşlar etki ediyor. Fakat diğer etkenleri de uygulayarak promosyonlarda artış sağlamak mümkün. Peki bu uygulamalar neler? Bankadan daha çok promosyon alabilmek için ne yapmalı? 

Hükümet ile bankalar arasında süren emeklilere promosyon çalışmaları devam ediyor. Devam eden bu çalışmaların detayları da gün yüzüne çıkmaya başladı. Emeklilerin alacağı promosyonun ne kadar olacağı en temel olarak alınan maaş tutarından hesaplanıyor. Fakat bu alınacak promosyonlarda artış yapıla bilinir. Bazı uygulamaları yapmak yeterli. Bunlardan bir tanesi de maaşın hepsini hemen çekmemek. Maaşını hemen çekmeyen banka müşterileri avantajlı olacak. 

Bankalar ile hükümet yetkilileri arasında süren promosyon görüşmeleri şu günlerde maksimum trafik sağlamış görünüyor. Çalışma Bakanlığı tarafından yürütülen bu görüşmeler neticesine göre promosyonlar için 4 kademeli bir sistem belirlenmiş. Bunlar ‘500 liranın aşağısında emekli maaşı olanlar’ ‘500 lira ile bin lira arası emekli maaşı olanlar’ ‘bin lira ile 2 bin lira arası emekli maaşı olanlar’ ve ‘2 bin liradan daha fazla emekli maaşı olanlar’ şeklinde kademeler belirlenmiş durumda. Her bir kademe için promosyon tutarları da farklı olacak. Promosyonların oranını en çok bu kademeler belirleyecek. 

Otomatik ödeme talimatı vermek promosyonlarda artışa neden olacak 

Promosyonlarda temel etken her ne kadar alınan maaş olsa da emekli eğer maaşını banka hesabında bekletirse promosyonlarda artış gözükebilecek. Bankalar tarafından sunulan bu talep kriterine uyulursa, maaşını hemen çekmeyen emekliler daha avantajlı konuma geçerek daha fazla promosyon alabilecekler. Bu kritere göre emeklilerin maaşlarını bankalardan ay içerisinde tek hamlede değil de parça parça çekmeleri onların avantaj sahibi olmasını sağlayacak.  

Promosyonların artışını sağlayan etkenlerden biriside, bankaya faturalar için otomatik ödeme talimatı vermek. Ayrıca maaşı alınan bankada müşteri olarak farklı hesapların olması da promosyonların artışına neden olacak. Bankalar sundukları hizmetleri kullanan emekli müşterilerine birçok işlemin ücretsiz yapılabilmesi için imkanlar sağlayacak.  

Maaşın bankada bir süre bekletilmesi promosyonlara direkt etki yapacak 

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, promosyon konusunda emekli vatandaşların memnun edilmesi için bankalarla görüşmelerin bir süre daha devam edebileceğini söyledi. Müezzinoğlu, emeklilerin bekledikleri karşılığı alabilmeleri için en büyük etkenlerden birinin alınan emekli maaşının bankalarda bir süre bekletilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca 11.5 milyon emekli vatandaşın maaşlarının bankalarda kendilerine ulaşacağı süreye kadar 1.5 gün civarında bekletildiğini söyledi. Kamu bankalarında ise bu sürenin 2 gün kadar sürdüğünü belirtti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.