Ana SayfaEkonomiRusya Türkiye Ticari Anlaşmalara Devam Ediyor

Rusya Türkiye Ticari Anlaşmalara Devam Ediyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler günden güne iyiye giderken ticari anlamda da her gün yeni bir imza atılıyor. İki ülke yetkilileri arasında Hükümetler Arası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) protokolünde anlaşma sağlanarak imzalandı. Protokol Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Rusya cephesinden Enerji Bakanı Aleksandr Novak arasında imzalandı. İmzalama işlemlerinin hemen ardından iki ülke bakanları Türk Rus İş Konseyi’nde tekrardan bir araya geldi. İmza töreninde Bakan Nihat Zeybekci açıklamalarda bulundu. Zeybekci, Türkiye ile Rusya ticari faaliyetlerde ve ekonomik yatırımlarda engellerin olmadığı bir ortam yaratmak istediklerini dile getirdi. 

Türk yatırımcılar Rusya’ya Rus yatırımcılar Türkiye’ye 

Zeybekci: ” İki ülke arasındaki ilişkiler hız kesmeden daha iyiye doğru yol alıyorlar. Gerçekleştirdiğimiz görüşmeler ile birlikle serbest ticaret anlaşmasında büyük bir mesafe kat ettik. Bu anlaşmayı karşılıklı olarak en geç 2017 yılı son çeyreğinde bitirmek istiyoruz. Hemen ardından hangi alanlarda anlaşmalar yapılabilir bunları konuşmaya başlayacağız. Ayrıca anlaşmalar dahilinde yapılacak olan ticaretlerde kullanılacak para birimi konusunda da görüşmelerimiz devam ediyor. Bu konuda da yol almaya çalışıyoruz. 

Rusya’da bulunan Türk çalışanlarına şuanda devam eden yasaklamalar ve engellemeler ilişkilerin pozitif olarak devam ettiği şu dönemde yakışık kalmıyor. Biz bu engellerin en kısa sürede kalkacağına inanıyoruz. ” dedi. 

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ise: ” Türkiye artık Rusya için çok önemli bir ekonomik partner konumuna geldi. Türk şirketlerini Rusya’da yatırımlarda bulunmaları için her yerde çağrımızı yapıyoruz. Aynı şekilde ülkemizde de Rus şirketlerinin Türkiye’de çalışmalar yapmasına teşviklerde bulunuyoruz. Hedefimiz en kısa sürede iki ülke arasındaki yıllık olarak ticaret hacmini 100 milyar dolar seviyelerine kadar çıkarmak. ” dedi. 

‘Türkiye ve Rusya bir araya gelince iki değil beş ediyor’ 

Türk Rus 18. Dönem İş Konseyi Toplantısı‘nda da konuşma yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ile Rusya’nın birbirlerini tamamlayan iki ülke konumuna ulaştıklarını belirterek: ” Şu süreçten sonra Türkiye ile Rusya bir araya geldiğince bir artı bir iki yapmıyor. İki ülkede artık bir artı bir beş yapıyor. ” iki ülke arasındaki ekonomik anlaşmaların önemine vurgu yaptı. Ayrıca Zeybekci, 2017 yılında düzenlenecek olan  İzmir Enternasyonal Fuarı‘na Rusya’yı onur konuğu olarak davet edeceklerini de belirtti.  

‘Yakında balalayka çalmaya başlayabiliriz’ 

Bakan Zeybekci, yaptığı konuşmada Rus Bakan’dan bir ricada bulundu. Rusya’ya üzüm ihracının gerçekleşmesi için çalışma yapılmasını istedi. Zeybekci: ” Dört gündür ekonomik anlamda Rusya ile yoğun görüşmelerimiz oluyor. Yakın zamanda ‘Balalayka’ falan çalmaya başlarsak hiç şaşırmayın.  

Daha önce yaptığımız görüşmelerde yaş sebze ile meyveler konusundaki haberleri aldık. Yalnız bu haberlerde sebze kısmı henüz yok meyve var sadece. Fakat meyvelerden de yaş üzüm yok. Bu konuda değerli arkadaşım Novak’ın çalışmalar yapacağına inanıyorum. ” dedi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.