Ana SayfaEkonomiKorsan Yumurta Sektörü İsyan Ettirdi

Korsan Yumurta Sektörü İsyan Ettirdi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizde yumurta sektörü her ne kadar gelişmeye devam etse ve insanların protein ihtiyacını karşılamaya çalışsa bile korsan yumurta sektörünün iyice yayılmasından dolayı üreticiler zor durumda kalıyor. Yumurta üreticileri bir yandan yumurta fiyatlarının düşüşü ile baş etmeye çalışırken; bir yandan da korsan yumurta sektörüne dur demeye çalışıyor.

 

Yumurta sektörünün başı dertte. Son birkaç yıldan beri kayıtsız bir şekilde yumurta satışı yapan korsan yumurta satıcıları ne yazık ki insanları kandırmaya devam ediyorlar. En çok aranan yumurta sloganlarından olan; gezen tavuk ve köy yumurtası sözlerini kullanarak yumurta tüketicisini kandırmaya çalışan korsan yumurta üreticileri büyük çoğunlukla amaçlarına ulaşıyorlar. Korsan yumurta üreticileri ile baş etmeye çalışan gerçek organik yumurta satıcıları ise; zor durumda kalan taraf oluyor.

DÜNYA YUMURTA GÜNÜ KUTLANACAK

Yumurtanın vücuda verdiği yararlara ve insan sağlığına olan olumlu yöndeki etkisine dikkat çekmeyi hedefleyen IEC yani; Uluslararası Yumurta Komisyonu 1995 yılından itibaren bir projeye devam ediyor. Yumurtanın verdiği faydaların herkes tarafından bilinmesini sağlayan bu proje kapsamında 14 Ekim tarihlerinde, “Dünya Yumurta Günü” kutlanmaya devam ediyor.

TÜRKİYE’DE YILLIK KİŞİ BAŞI TÜKETİLEN YUMURTA SAYISI 200

Konu ile ilgili açıklama ise; Yumurta Üreticileri Merkez Birliği’nden geldi. YUMBİR Genel Sekreteri konumunda olan Dr. Hüseyin Sungur, sağlıklı tavuk sürülerinden insan sağlığına olumlu etki eden yumurtalar üretmek istediklerini amaçladıklarını söyleyerek dikkatleri çekmeyi başardı. Gelişmiş ülkelerden daha geri seviyede olduğumuzu da hatırlattı. Dünya ülkeleri arasında yumurta bilinci açısından ön planda olan ülkenin Meksika olduğunu söyleyen Sungur, Meksika’da yıllık kişi başına tüketilen yumurta sayısının 357 olduğunu belirtirken; Türkiye’de bu sayının 200’de kaldığını hatırlattı.

KORSAN ÜRETİCİLER VE KUŞ GRİBİ SORUNU

Sungur kuş gribine ve korsan üretime dikkatleri çekerek 2015 yılından beri süregelen Kuş Gribi sorununun yumurta tüketimini azalttığını ve sadece adı organik olan yumurtaları korsan satıcıların sattığına değinip konuşmasını sonlandırdı.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.