Ana SayfaEkonomiTurizmdeki Kayıplar Cari Açığı Artırdı

Turizmdeki Kayıplar Cari Açığı Artırdı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2016 yılı içerisinde yaşanan olaylar nedeniyle turizmde büyük kayıplar yapan Türkiye’de cari açık beklentilerin üzerindeki seviyede artış yaptı. Geçen yılki aynı dönemde 256 milyon dolar olan cari açık bu yıl ağustos ayı içerisinde 1.77 milyar dolar seviyesine kadar çıktı. Geçen 12 aylık sürece göre toplam cari açık 31.1 milyar dolara ulaştı. 

Merkez Bankası ağustos ayına ilişkin finansal denge verilerini açıkladı. Ağustos ayında toplam cari açık 1 milyar 776 milyon dolar olarak belirtildi. Dış ticaret açığı da geçen yılın aynı dönemine göre 169 milyon dolarlık azalma yaşadı ve 3 milyar 529 milyon dolar seviyesine indi. Her ne kadar dış ticaret açığında gerileme olsa da, hizmetler dengesi fazlasının 1 milyar 818 milyon dolar azalarak 2 milyar 547 milyon dolar seviyesine kadar gerilemesi ve birincil gelir dengesi açığının 341 milyon dolar artarak 848 milyon dolara yükselmesi sonucu cari açığın artmasına sebep oldu. 

NET HATA NOKSAN 2 MİLYAR DOLAR 

Ağustos ayında net hata noksan kalemi de 1.99 milyar dolar olduğu belirlendi. Doğrudan yatırımlardan kaynaklı net girişlerde ise azalma yaşandı. Toplamda 839 milyon dolarlık azalma ile 859 dolar oldu. Alt kalem seviyeleri değerlendirildiğinde ise yurt dışı yerleşiklerin, hisse senedinin 31 milyon dolar olduğu ve devlet iç borçlanma senetlerindeki piyasa değerlerinde de 1 milyar dolarlık net alımların gerçekleştiği belirlenmiş oldu. 

BANKALARDA MEVDUAT ARTIŞI 

Diğer yatırımlar değerlendirildiğinde ise, yurt içi bankaların yurt dışı merkezli muhabirlerindeki efektif ve mevduat değerlerinde net olarak 2 milyar 736 milyon dolarlık azalmanın yaşandığı kayıtlara geçti. Yurt dışı bankalarının yurt içi merkezli bankalardaki mevduat değerlerinde ise artış sağlandı. Toplamda 421 milyon dolarlık artışın gerçekleştiği görüldü. Resmi rezerv değerlerinin ise 3 milyar 689 milyon dolar seviyesinde artışların gerçekleştiği kayıtlar altına alınan verilerden oldu. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.