Ana SayfaKredilerDenizbank Konut Kredisi'nde Vade Avantajı

Denizbank Konut Kredisi’nde Vade Avantajı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Denizbank konut kredisinde vade seçeneklerini 25 yıla kadar uzattı. Konutlar pahalı bir yatırım olduğu için ödeme sürecini uzun vadeye yaymak konut sahibi olmak isteyenler için önemli bir durumdur. Bu isteği göz önünde bulunduran Denizbank 25 yıla kadar konut kredisi, diğer bir ifadeyle mortgage kredisi sağlamaya başladı. 

Denizbank konut kredisinde sabit faiz seçeneği ile mortgage kredisi kullanabilir, kredinizi eşit ve sabit taksitler halinde ödeyebilirsiniz. 24 aydan 300 aya kadar vade seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Vade seçeneğine göre faiz oranları farklılık göstermekte. 24 ay için 0,91 den başlayan konut kredisi faiz oranları; vade 300 ayı bulduğunda 1,19 oranına kadar yükselmektedir. Bu noktada bankaya gitmeden önce bilmeniz gereken bazı noktalar mevcut. Bu nüanslara dikkat etmek krediyi alma sürecinizi kolaylaştıracaktır.

Satın alacağınız konutun ekspertiz değerinin en fazla %80’ine kadar kredi kullanabileceğinizi göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin; 100.000 Türk Lirası değerinde bir ev satın almak istiyorsunuz. Kredi çekebileceğiniz tutar 80.000 Türk Lirasını geçemez. Bu nedenle elinizde nakit 20.000 Türk Lirası bulunması gerekmektedir. Alacağınız evin değerine göre yüzdesel olarak bu hesaplama yapılarak alacağınız kredi tutarı banka tarafından netleştirilecektir. Bankalar yasal olarak bu sınırı aşamamakta ve buna azami dikkat göstermektedirler. 

Konut kredisi kullanmaya giderken diğer dikkat edilmesi ve göz önünde bulundurulması gereken hususlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz. Konut sigortası, hayat sigortası ve zorunlu deprem sigortası (DASK) Denizbank’ta kredi kullanılırken yaptırılması durumunda konut kredisi faiz oranlarında 0.02% puan banka tarafından aşağı revize edilerek müşteriye avantaj sağlanıyor. Dask ve Konut sigortasının, konutun bulunduğu yer ve konutun metrekaresine göre değişebileceği bilinmelidir. Kredi Tahsis Ücreti banka tarafından başlangıçta bir defaya mahsus olarak alınır.

Bu tutar; kredi tutarının %0,5’i (binde beşi) olarak hesaplanmaktadır. Yani 100.000 Türk Lirası kredi kullandığınızda banka bunun 500 TL’lik kısmını bir defaya mahsus olarak kredi tahsis ücreti olarak tahsil edecektir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.