Ana SayfaEkonomiMersin'de İş Fırsatı! Tam 12 Bin Kişiye İş İmkanı Sağlanıyor

Mersin’de İş Fırsatı! Tam 12 Bin Kişiye İş İmkanı Sağlanıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gülnar’da yapılacak olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) inşaat süresince 12 bin 500 kişinin, işletme süresince de ortalama 4 bin kişinin işe alınması planlanıyor.  

Mersin’e bağlı Gülnar ilçesinde inşası gerçekleştirilecek olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesi kapsamında inşaatta çalışmak için başvuruların açılacağı tarihi dört gözle bekleyenler sürecin bir an önce başlamasını temenni ediyorlar. Rusya ile ortaklaşa yürütülecek olan projenin iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi seviyelere gelmiş olması burada çalışmak isteyenleri oldukça sevindirmişe benziyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen görüşmeler neticesinde Türkiye’de kurulacak olan ilk nükleer santral unvanını taşıyacak olan Akkuyu Nükleer Santrali Projesi’nin başlaması konusunda ortak bir görüşe varılmıştı. Bu süreçte bölgede bulunan mahalle sakinleri de merakla takip ettiler. Mahallede yaşayan bir çok kişinin bu işte çalışmak istediği öğrenildi. 

Ekim ayının ilk toplantısında Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi bu konuyu gündemine almıştı. Santralin inşasının yer aldığı bölgede 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı meclis üyeleri tarafından oy çokluğu kararı ile kabul görmüştü. Bu bölgede inşaat süresince 12 bin 500 kişinin işletme süresince de 4 bin kişinin işe alınması konuşulan konulardan bazıları idi.  

“İşsizlik oranını düşürecek, belli bir hareketlilik katacak” 

Bölgenin mahallelerinden olan Büyükeceli Mahallesi’nde yaşamını sürdüren Ersin Bulut (28) bazı açıklamalarda bulundu. Daha önce inşaatı süren santralde çalıştığını fakat Rusya ile yaşanan uçak krizi probleminin ardından inşaatların durması sonucu işten ayrıldığını belirtti. Bulut: ” İki ülke arasında yaşanan krizler bizi maalesef mağdur etti. Uzun süre boyunca iş bulamadık, işsiz kaldık. Şu andaki süreçte iki ülkenin barışmış olması ve inşaatların tekrardan başlayacak olması bizleri çok memnun ediyor.  

Yapılacak olan bu santral ile birlikte bölgemizde işsizlik oranı ciddi derecede azalacak. Daha rahat daha mutlu bir ortam kendini gösterecek. Bölgemizde hareketliliğin artacağını düşünüyoruz. Bölgemizde bir çok genç işsiz kardeşimiz var. Bunlardan bir tanesi de benim. Bu santral hepimizin ekmek kaynağı olacak. ” dedi.  

Yine mahalle sakinlerinden Alpay Kalan hala belirsizliklerin olduğunu bir an önce bu belirsizliklerin giderilerek adımların atılması gerektiğini söyledi. Ülkeler arasında yaşanan problemlerin bu projede büyük etkiler yarattığını belirterek, birçok kişinin buraya geleceğini ve umutları bağlayarak planlar yaptığını aktardı. Bir an önce çalışmaların başlamasını temenni etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.