Ana SayfaKredilerAbank Konut Kredisi Faiz Oranlarını Düşürdü!

Abank Konut Kredisi Faiz Oranlarını Düşürdü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Konut kredilerinde faiz oranları düşüş trendine girdi. Bankalar tarafından aşağı yönlü revize edilen konut kredisi faiz oranları ev alacaklar için fırsat niteliğinde. Bankaların birbiri ardına gerçekleştirdiği faiz indiriminde Abank da güçlü bir hamleyle yerini aldı.

ABank konut kredisi faiz oranlarında gerçekleştirdiği düşüşle birlikte konut kredilerindeki faizi yüzde 0,89’a indirdi. ABank, 24 aya kadar vadeli konut kredisi faiz oranını yüzde 1,05’ten yüzde 0,89’a, 24-60 ay arası vadede ise yüzde 1,10’dan yüzde 0,99’a indirdi. Kısa ve orta vadeli konut kredisi kullanmak isteyen müşteriler baz alınarak gerçekleştirilen bu indirim:

 ABank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sezin Erken tarafından kamuoyuna duyuruldu. Sezin Erken; bu kararın öncelikle, Türkiye ekonomisinin kesintisiz büyümesine destek vermek amacı taşıdığını vurgulayarak; “Konut kredisinde faiz indirimine giden ilk bankalar arasında yer aldık. Yaşanan toplumsal dayanışma ve geleceğe duyulan güvenin devamının her şeyden önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu aynı zamanda müşteri odaklı yeni bankacılık vizyonumuzun bir yansımasıdır.” dedi.

Vade 5 Yıl İle Sınırlı

Beş yıl vadeli konut kredisi kullanmak isteyen müşteriler için; gerçekleşen faiz indiriminin ortalama yüzde 10 tasarruf sağlayacağı belirtildi. Bununla birlikte Abank konut kredisi kullandırımı sırasında müşterilerinden vergi ve fon kesintisi de yapmamaktadır, dolayısı ile ek KKDF ve BSMV masrafı olmamaktadır.

Konut kredisi kullanabilmek için sigorta yapılması zorunludur. Kredi teminatı için Hayat Sigortası yapılması gereklidir. Sigorta tutarı yaş, cinsiyet ve kredi tutarına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bununla birlikte Abank döviz cinsinden konut kredisi kullanımına imkan tanımamaktadır. Mortgage sadece Türk Lirası olarak kullandırılır. Konut kredisi kullanımı için gerekli olan evraklar (Nüfus Cüzdanı, Adres Teyit Edici Belge, Gelir Belgesi (Maaş Bordrosu, Kira Kontratı, vb.),Teminata verilecek gayrimenkulun tapusu) ile Abank şubelerine şahsen başvurulabilir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.