Ana SayfaEkonomiBaşbakan Tarım ve Hayvancılıkta Verilen Desteklerde Düzenleme Yapılacak Dedi

Başbakan Tarım ve Hayvancılıkta Verilen Desteklerde Düzenleme Yapılacak Dedi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İzmir’de belirli bölgelere ziyaretler düzenleyen Başbakan Binali Yıldırım, Milli Tarım Projesi Lansmanı‘na katıldı. Burada bir açıklama yaptı. İşte yapmış olduğu o açıklamalardaki sözleri:  

” Çok fazla şehir hazine değerinde işlem gören verimli topraklarımız var. Fakat sadece topraklarımızın olması yetmez. Alın teri ile çalışılıp ürün yetiştirmeden topraklarımızdaki bereketi sofralarımıza taşıyamayız.  

Göreve geldiğimiz günden beri sürekli olarak projeler altına imza attık. Tarım ve hayvansal üretimlerin artışı için elimizden geleni yaptık. Sürekli olarak ihtiyaçlarımız da artış gösterdi. Daha önce yıllık olarak tarımda 36 milyar lira değerinde bir gelire sahip iken şu anda bu geliri 150 milyar lira seviyesine ulaştırmış olduk. 4 kata yakın bir artış söz konusu bu yıllık gelirlerimizde. Tabi bu sayılar yeter mi Türkiye’miz için, asla yetmez. Topraklarımızdaki bereket ile bu seviyelerin kat ve kat daha üstüne çıkarabiliriz. 

Sanayimiz ve kentleşme oranımız sürekli artış gösteriyor. Fakat hala 20 milyon vatandaşımız tarım sektöründe hizmet veriyor. Topraklarımızın bereketi buna son derece müsaittir. Şuanda 150 milyar lira olan yıllık gelirlerimizi 2023 yılında 150 milyar dolar seviyesine kadar çıkarmayı planlıyoruz. Bunu başarabilmek için çok iyi bir stratejik plan uygulanması lazım. Sürekli olarak bunun üzerinde çalışıyoruz. 

Önümüzdeki süreçte tarım sektöründeki havza bazlı üretimler için destek projelerimiz uygulanmaya başlayacak. Bu konuda şuanda uygulanan desteklerimiz daha planlı ve bilinçli bir şekilde yürütülmeye çalışılacak. Türkiye’deki bütün illerimizi ve ilçelerimizi masaya yatırarak ekibimizle değerlendirmelerde bulunduk. Toplamda 941 adet havza bölgesi belirledik. Bu havzalarda hangi ürünlerin yetişeceğine karar verdik. Hangi ürün daha çok güneş ister, hangisi daha çok su ister, hangisinin bakımı daha zahmetli bu gibi yüzlerce sorunun cevabını arayarak planımızı hazırladık. İşin en zor kısmı bu idi. Plan aşamasını geçtikten sonra zaten yapılması gerekenler ortaya çıkmış oluyor. Uygulamaya geçmek yetiyor. Şu anki verilen destekler değerlendirilmeye alındı. Havzalara uygun olmayan ürünlere verilen destekler kesilerek yeni planda uygun şekilde kullanılacak. Bundan sonra herkes kendi kafasına göre değil havza ve bölge şartlarına göre ekim yapsın.  

Yeni uygulama ve projelerle birlikte piyasalarda yaşanan fiyat dalgalanmalarının önüne geçilmeye çalışılacak. Maksimum kazanç maksimum verim politikası hayata geçecek. Destekleme için gerekli şartlar ve başvurular daha kolaylaştırılacak. Çiftçilerimiz yıl içerisinde sadece bir başvuru yapmaları yeterli olacak. Şu anda çiftçi ve hayvan yetiştiriciliği yapan vatandaşlarımıza 13 milyar liradan daha fazla destek verilmektedir. Mevcut sisteme göre destekler yılın her ayı veriliyor. Bundan sonra öyle olmayacak yılda sadece 2 kez verilecek. Bu zamanlarda ilk olarak ekim zamanı ikinci olarak ise hasat zamanı olacak. ”  

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.