Ana SayfaEkonomiKozmetik Alışverişlerinde Yeniden Taksitli Döneme Geçilebilinir

Kozmetik Alışverişlerinde Yeniden Taksitli Döneme Geçilebilinir

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz ay içinde hükümet yetkilileri tarafından yapılan yeni düzenleme ile kozmetik ürünlerinin alışverişinde kredi kartlarındaki taksitler 9’dan sıfıra indirilmişti. Bu uygulamanın yeniden değişmesi gündeme geldi. Tekrardan kozmetik ürünlerinde taksitli alışverişe geçilme ihtimali yüksek. 

Son yıllardaki verilere göre kozmetik ürünlerinin yapıldığı alışverişlerde ödemelerin taksitli yapıldığı alışverişler yüzde 50’nin üzerinde bir orana sahip. Son zamanlarda lüks marka değerine sahip kozmetik ürünlerine olan eğilim fiyatların yüksek olmasından dolayı taksitli alışverişe teşvik ediyordu. Selektif Kozmetikçiler Derneği Başkan Yardımcısı Tekin Acar yaptığı açıklamada 27 Eylül tarihi ile uygulamaya geçilen taksitsiz kozmetik ürünleri alışverişlerinde sektöre zarar verdiğini söyledi. Son 10 günlük verilere göre bu sektördeki alışveriş oranları yüzde 50 oranı kadar düşüş yaşadı. 

Acar: ” Sıfır taksite düşmesinden dolayı gerek müşteriler gerekse bizler şikayetlerimizi ilgili mecralara yaptık. TOBB aracılığı ile Başbakan Binali Yıldırım ve bankalara şikayetlerimizi bildirerek durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyledik. Aldığımız bilgilere göre ekonomiden sorumlu yetkililerimizde taksitsiz kozmetik ürünleri alışverişlerindeki düşüşlerin durumundan memnun değil. Biz bir an önce eskisi gibi taksitli döneme geçeceğimizi düşünüyoruz. 

Neden taksitsiz bir uygulama getirdi? Pek bir yanıtını bulamadık bizler. Sektörde zaten ithalat oranları çok düşük. Taksitsiz alışveriş uygulaması ile birlikte satışlarda düşüşe geçti. Duyumlara göre 2 hafta içerisinde kozmetik alışverişlerindeki taksitlerin 6 veya 9’a çıkarılacağı planları var. ” dedi 

‘Neden taksit yok’ soruları yağdı 

Acar, tüketicilerin bu uygulamadan hiç memnun olmadığını belirterek sürekli olarak şikayetler aldıklarını söyledi. Acar, tüketicilerin 200-300 liralık parfümleri tek ödemede alamadıklarını fakat uzun süredir kullandıkları için de buna alıştıklarını söyledi.  Mağazalara şikayetlerde bulunarak neden taksit yapmadıklarını konusunda soruların yağdığını belirtti. 

İthalat oranları son yılda düşüşe geçti 

İstatistiklere göre toplamda 1.1 milyar dolarlık ithalat hacmi ile yüzde 35,5 oranı ile ‘sanayine hammadde ürünleri olarak kullanılan koku veren madde karışımlarına’ ait. Geçen seneden beri bu alanda yüzde 10’luk bir azalma söz konusu. Bu alanın hemen ardında ithalattaki payı yüzde 22 olan güzellik makyaj ve cilt bakım malzemeleri geliyor. Geçen seneye göre de bu alanda yüzde 3,5 oranında düşüş yaşandı. İthalat rakamlarında yüzde 15’lik bir paya sahip olan saç ürünleri de yurtdışından gerçekleştirilen alımlar da yüzde 13 oranında azalış gösterdi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.